Karataş’ta Olaylı Gece: Bir Çocuğun Hayatı Kurşunlarla Sönüyor

11 yaşındaki çocuğu öldürdü; 'Çok alkollüydüm, hatırlamıyorum' dedi

Karataş ilçesinde 29 Haziran’da meydana gelen olayda, Zeynep Kılınç isimli bir kadın, eşiyle yaşadığı sorunlar nedeniyle 18, 11 ve 9 yaşlarındaki üç erkek çocuğunu alarak sahilde bulunan bir barakanın terasında yaşamaya başlamıştır. Barakanın sahibi olduğu iddia edilen Hüsnü Şahbaz, saat 02.00 sıralarında sahile gelerek kadın ve çocuklarına barakadan ayrılmalarını istemiştir. Ancak Zeynep Kılınç, çocuklarıyla sahilde uyumaya devam etmiştir.

İki saat sonra alkollü bir şekilde tekrar sahile gelen Şahbaz, önce etrafa rastgele ateş açmış, sonra da Kılınç ailesine doğru ateş etmeye başlamıştır. Bu saldırı sırasında 11 yaşındaki Aydın Kılınç, boynuna isabet eden bir kurşunla ağır şekilde yaralanmıştır.

Olayı gören anne Zeynep Kılınç, çığlık atarak yardım çağırmıştır. Bunun üzerine şüpheli Şahbaz, otomobiliyle ağır yaralı çocuğu Karataş Devlet Hastanesi’ne götürmüştür. Ne var ki yapılan müdahalelere rağmen Aydın Kılınç kurtarılamamıştır. Şahbaz ise gözaltına alınmış ve ifadesinde, olay anına dair hiçbir hatırası olmadığını, alkollü olduğunu söylemiştir. Şahbaz, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklanmıştır.

Ölen Aydın Kılınç’ın cenazesi, otopsi sonrası Karataş’ta defnedilmiştir. Diğer taraftan, en küçük oğlu devlet koruması altına alınmıştır. Bu durumdan dolayı kalacak yeri olmayan Zeynep Kılınç, çocuğunu geri alamamaktadır ve yardım beklemektedir. Aydın’ın ağabeyi Bahri Kılınç ise kardeşinin hayatını kaybettiği anları unutamadığını ifade etmiş, katilin gereken cezayı almasını talep etmiştir.