“Kartal’da Kuaförün Rüzgarla Savrulan 10 Bin Euro’su Esnaf ve Vatandaşlar Tarafından Eksiksiz Geri Verildi”

Kartal’da 10 bin euro rüzgarla etrafa saçıldı! O anlar kamerada

Kartal ilçesinde, dün ticaret yaptığı bir kişiye aktarmak üzere elinde 10 bin euro bulunan kuaför Ramazan Çakat, parayı vermek için dükkanından çıktığı sırada paralar rüzgara kapılarak her yere saçıldı. Dükkanın önünde ve yola dağılan paraları gören esnaf ve vatandaşlar, yaşadıkları şaşkınlık sonrasında paraları topladı ve Ramazan Çakat’a teslim etti. Yardımlarıyla birlikte dökülen 10 bin euroyu tam olarak toplamayı başaran Çakat, yardım edenlere teşekkür etti.

Ramazan Çakat, rüzgarın etkisiyle paralarının savrulduğunu belirterek, “Bir arkadaşımla ticaret yapacaktık. Bende yaklaşık olarak 10 bin euro vardı ve arkadaş parayı almaya gelmişti. Çıkarken maalesef rüzgarla karşılaştım ve paralar birdenbire havalandı. İyi ki esnaf, komşular ve yoldan geçen dostlarımız insanlık örneği göstererek bize yardım ettiler. Paramızı eksiksiz bir şekilde geri topladık. Kim bilir, birisi alıp götürebilirdi. Sonuçta yoldan geçen diğer insanlar da vardı. Şükürler olsun, paraları geri almış olduk.” şeklinde konuştu.

Paraların etrafa dağıldığı anlar, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. İbrahim Sarımehmet isimli esnaf, paraların sahibi olan komşusuna yardım edenlerden biriydi. Sarımehmet, “Ben komşu esnaflardan biriyim. Kameralardan ve dışarıdan bakarken, yerde paralar olduğunu gördük. İlk başta nerden geldiğini ve nereye gittiğini anlamakta şaşırdık. Ardından dışarı çıktığımızda komşumuzun paralarının her yere saçıldığını gördük. Komşularımız da yardıma gelerek paraları topladık ve eksiksiz bir şekilde sahibine teslim ettik. 10 bin euro olduğunu düşünüyoruz, Türk Lirası karşılığı yaklaşık 300 bin TL değerine denk geliyormuş. Şaşkınlık yaşadık çünkü Türk Lirası değil, euro cinsinden paralardı. Bu olaydan sonra hepimize bir güzellik oldu ve insanlığa olan inancımız arttı.” dedi.