Kaş’ta Taksicilerin Sabit Fiyat Uygulaması Tartışma Yaratıyor

Turizm merkezi Kaş’taki taksicilerin taksimetre oyunu

Yıllar boyunca birçok yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Kaş, taksicilerin belirlediği sabit fiyatlar üzerinden yolculuk yapılan bir yer olarak biliniyor. Son zamanlarda ortaya çıkan bir olayda, bir yolcu, taksi şoförünün taksimetreyi açmadığını ve 80 liralık bir yolculuk için 120 lira talep ettiğini cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

Paylaşılan görüntülerde, taksi şoförünün taksimetreyi açmak yerine belirlenen sabit fiyatları kullanmayı tercih ettiği görülüyor. Şoför, Kaş merkezinden 1.5 kilometre uzaklıktaki bir noktaya gitmek için 200 TL, 3 kilometrelik Çukurbağ Yarımadası’nın girişine ulaşmak için ise 250 TL talep ettiğini açıklıyor. Telefon görüşmesi kaydında, Kaş’taki tek taksi durağıyla yapılan konuşmada görevli, Kaş merkezindeki bir otelden 5.5 kilometre uzaktaki otogara yapılan bir yolculuk için 250 lira ödediğini ve taksimetrenin açılmadığını belirtiyor.

Öte yandan, taksi durağının önündeki fiyat tabelasında ise fiyatların yazılı olmadığı fark edildi. Bu durum, taksicilerin belirlediği ücretlerin vatandaşlar tarafından öğrenilemediği ve yolcuların mağdur olabildiği anlamına geliyor.