Kastamonu ve Sinop’ta Sağanak Yağışlar Sel Felaketine Neden Oluyor

Sinop’ta sağanak hayatı felç etti: İki ilçede okullar tatil edildi

Sinop’ta meydana gelen sağanak yağışlar, kent merkezinde su baskınlarına neden oldu. Ayancık ve Türkeli ilçelerinde, taşımalı eğitim 5 Haziran Pazartesi günü tatil edildi. Kentin birçok cadde ve sokağında su birikintileri oluştu ve bazı ev ve iş yerleri su baskınlarına maruz kaldı. Sinop Valiliği, bugün ve yarın da kuvvetli yağışların devam edeceğini belirterek, vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, dolu ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları çağrısında bulundu. Ayancık ve Türkeli ilçelerinde taşımalı eğitim, 1 günlüğüne durduruldu.

Samsun’un Ladik ilçesine bağlı Alıçlı Mahallesi’nde etkisini gösteren sağanak yağmur, Sele neden oldu. Köprüden hayvanlarını geçirmek isteyen Şükrü Köksal, taşkınla birlikte sürüklendi ve hayatını kaybetti. Birçok hayvanın öldüğü sel felaketi, insanların da can güvenliğini tehdit ediyor.

Çorum’da da etkili olan sağanak yağış, su baskınlarına neden oldu. Merkeze bağlı Kalehisar köyünde bulunan 6 ahır, sel sularıyla dolarken 2 büyükbaş hayvan da yaşamını yitirdi. Karayolları ve İl Özel İdaresi ekiplerince temizlenen Çorum-Ankara karayolu ise yeniden trafiğe açıldı. Sungurlu ilçesi Gafurlu, Uğurludağ ilçesi Aşılıarmut ve Kızağılı köyleri ile Mecitözü ilçesi Çitli köyünde de sel suları nedeniyle yolların açılması için çalışmalar sürüyor.

Kastamonu’da da sağanak yağışların neden olduğu sel, yaşamı olumsuz şekilde etkiliyor. İnebolu ilçesi merkezinde bulunan Söke Çayı, taşma riski nedeniyle tedbirler alındı. İnebolu İlçe Emniyet Müdürlüğü ile zabıta ekipleri, olumsuz hava koşulları sebebiyle araçlarla sık sık devriye atarak vatandaşları uyarıyor. Bölgede çay ve derelerin taşması sonucu birçok ev ve iş yeri su baskınlarına uğradı. Bozkurt ilçesinde apartmanlar, Çatalzeytin ilçesinde köy yolları ulaşıma kapandı.

Kastamonu’da yaşayan insanlar, sağanak yağışlarla ilgili uzun süredir sıkıntı yaşıyor. Sel felaketleri her yıl tekrarlanmakta ve insanların can güvenliği tehlikeye düşmektedir. Kriz masalarının kurulması ve olumsuz hava koşullarına karşı daha etkili önlemler alınması gerekmektedir.