Katar’daki Görüşmeler Olumlu Sonuçlandı ve İşbirliği Güçlendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katar'daki görüşmelerimiz gayet iyi geçti

Katar’daki temaslar olumlu gelişmelere sahne oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Şeyhi Al Sani ile Doha’da bir araya geldi ve görüşmelerin olumlu geçtiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’ye Türkiye’nin otomobili TOGG’un “Gemlik mavisi” renkteki bir modelini hediye etti.

Türkiye ile Katar arasındaki diplomatik ilişkilerin 50. yılı kutlanması vesilesiyle ortak bildiri imzalandı. Bu anlaşma Türkiye adına Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar adına ise Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman bin Casim El Sani tarafından imzalandı. Bildiride, Türkiye ve Katar’ın stratejik ortaklık aşamasına geldiği vurgulandı ve her geçen gün güçlenen işbirliği arzusu dile getirildi.

Bildiride ayrıca, Türkiye ve Katar’ın birbirlerine verdiği destek ve dayanışmanın köklü tarihi bağları yansıttığı belirtildi. Özellikle 2023 yılındaki deprem felaketinde Katar’ın Türkiye’ye sağladığı yardımın önemi vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar temaslarını tamamladıktan sonra verilen resmi akşam yemeğiyle birlikte Katar’a veda etti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da Katar temaslarını değerlendirirken, “Gayet iyi bir anlaşma” olduğunu belirtti. Ayrıca, Birleşik Arap Emirlikleri ile de önemli bir anlaşma imzalanacağına dikkat çekti.

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın ise, “Güzel gelişmeler kaydediyoruz. Sizlere yakında güzel bilgiler vereceğiz” şeklinde açıklama yaptı.