Katil Babasının Azmettirmesiyle Genç Motokurye Öldü

Ata hepimizin yüreğini dağladı... Katil tutuklandı baba serbest kaldı




Motosikletle Sipariş Bırakan Üniversite Öğrencisi Katledildi

BALIKESİR’DE MOTO KURYENİN ACI SONU

Balıkesir Üniversitesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencisi 20 yaşındaki Ata Emre Akman, 6 Mayıs’ta bir zincir restoranda motokurye olarak işe başladı. Ancak 11 Mayıs gecesi Karaoğlan Mahallesi’ndeki bir apartmana motosikletiyle sipariş bırakırken 17 yaşındaki E.Ö. tarafından haince saldırıya uğradı.

E.Ö., Ata Emre’nin boğazını sıkarak vücuduna defalarca bıçak darbeleri indirdi. Kanlar içinde yere yığılan genç motokurye olay yerinde hayatını kaybetti. Otopside 25 bıçak darbesi tespit edilen Ata Emre Akman’ın katili E.Ö., ailesiyle yaşadığı eve yapılan operasyonla yakalandı. Saldırganın babası O.Ö. da saklanmasına yardım ettiği iddiasıyla gözaltına alındı.

Katil E.Ö. ve babası, polisteki işlemlerinin ardından ‘kasten yaralama’ ve ‘tehdit’ suçlarıyla adliyeye sevk edildi. E.Ö. tutuklanırken, babası serbest bırakıldı. Anne Zuhal Akman, “Katil azmettirildi, bunun farkındayız. Ata’nın azılı katilinin babası, cinayetten dolayı 10 yıldır cezaevinde. Hatalı bir sistem var ki böyle katiller işlenen suçlarıyla cezaevinde değil, sokaklarda dolaşıyor.” şeklinde konuştu.

Ata Emre Akman’ın annesi, olayın ardından katil E.Ö.’yü ve onu azmettirdiği iddia edilen babasını suçladı. Acılı anne, “Ata’nın ellerinden bir cani tarafından alınması beni perişan etti. O sadece emekli bir albayın oğlu değildi, bizim evladımızdı. Yüreği sevgi dolu bir çocuğu kaybettik.” ifadelerini kullandı.

Acı dolu olay sonrası Ata Emre Akman’ın arkadaşları ve ailesi, genç motokuryenin mezar başında yaptığı hayalleri ve mutlu anları anlatarak gözyaşlarını tutamadılar.