Kayalıkta Fotoğraf Çekiminde Ölüm

Semiha'nın katili 15 ay sonra yakalandı: Çelişkili ifadeler verdi, soruşturma derinleşti... Bilgisayarından 'Bir kişi nasıl atılır' araması yapmış

Kocaeli’de Bir Kadın, Kayalıklardan Düşerek Hayatını Kaybetti

Olay, 24 Ocak 2023 günü saat 19.00 sıralarında Yalova’nın Altınova ilçesine bağlı Soğuksu Köyü Ballıkaya mevkisinde yaşandı. Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde yaşayan Semiha Sözer, eşi Erdal Sözer ile birlikte kayalıklarda fotoğraf çekilirken 20 metre yükseklikten düşerek hayatını kaybetti.

İhbar üzerine olay yerine AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kayalıklardan inen ekipler, Sözer’in hayatını kaybettiğini belirledi ve yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından cansız bedeni çıkarıldı.

Semiha Sözer, 1,5 yıl önce evlendiği eşi Erdal Sözer ile birlikte Kocaeli’de yaşamaya başlamıştı. Cenazesi, yapılan otopsinin ardından bir gün sonra Bursa’nın Orhangazi ilçesinde defnedildi. Cenazede Erdal Sözer taziyeleri kabul etti.

Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında jandarma ekipleri, Erdal Sözer’in çelişkili ifadeler verdiğini belirledi. Bunun üzerine çeşitli timlerden oluşan özel bir ekip kurularak soruşturma derinleştirildi. Akademisyenlerden oluşan bir heyetin de katkısıyla yapılan çalışmalar sonucunda, Semiha Sözer’in itilerek düştüğü tespit edildi.

Erdal Sözer, jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı ve mahkeme kararıyla tutuklandı. Evde yapılan incelemelerde, şüpheli aramaların yapıldığı bilgisayar da ele geçirildi.