Kayapınar İlçesinde Meydana Gelen Trafik Kazası Sonrası Polis Ekipleri Denetimleri Sıklaştırdı

Ölümlü kaza sonrası bölgede denetim: 170 sürücüye 200 bin TL ceza

Kayapınar ilçesinde, Fırat Bulvarı üzerinde 30 Haziran’da gece saatlerinde meydana gelen bir kaza sonucunda, Stadyum istikametinden Abdülkadir Aksu Caddesi yönüne giden B.G. idaresindeki bir cip, Fırat Bulvarı Kavşağı’nda O.E. idaresindeki bir hafif ticari araca arkadan çarptı. Kazada, iki araç savruldu ve kaldırımda bulunan 2 yayaya çarptıktan sonra, kapalı olan bir alışveriş merkezinin kepenklerini kırarak içeri girdi. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri öncelikle kaldırımda yürürken çarpışmayla yaralanan Aydın Gündoğar ve B.Y.’ye müdahale etti. Bu sırada itfaiye ekipleri, alışveriş merkezine giren iki araçta sıkışan sürücüler B.G. ve O.E. ile yolcular Ş.E., R.B., A.İ. ve İ.İ.’yi kurtarıp sağlık ekiplerine teslim etti. Yaralılar ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla hastanelere götürüldü. Ne yazık ki, Aydın Gündoğar tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Diğer yaralıların tedavileri ise hala devam etmektedir.

Kaza bölgesi, sık sık kazaların yaşandığı ve trafik kurallarının ihlal edildiği bir bölgedir. Bu nedenle Kayapınar İlçe Emniyet Müdürlüğü, kazanın hemen ardından devriye ekiplerini, Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerini denetimleri sıklaştırmaya çağırdı. Ekipler, Stadyum, Nazım Hikmet, Dorşin, Abdulkadir Aksu caddeleri ile Necmettin Erbakan Bulvarı’nda gerçekleştirdikleri denetimlerde, ilk 7 saat içinde 170 araç sürücüsünün trafik kurallarını ihlal ettiğini tespit ettiler. Bu araçların 6’sı trafikten men edildi ve çekici yardımıyla otoparka çekildi. Ekipler, bu ihlaller arasında hız limitlerini aşma, alkollü araç kullanma, emniyet kemeri takmama, seyir halindeyken cep telefonuyla konuşma gibi ihlallerden dolayı 170 sürücüye toplamda 200 bin 100 TL para cezası kesti.

Kazaları önlemek amacıyla, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan sivil trafik ekipleri tarafından özel bir ekip oluşturuldu. Bu ekip, belirlenen cadde ve bulvarlarda devriye gezmekte ve hız ihlali, şerit değiştirme ve tehlikeli sürüş gibi durumları tespit ederek resmi ekiplere bildirmektedir. Sivil trafik ekiplerinin uyarısıyla tespit edilen araçlar, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) sayesinde tespit edilmekte ve gerekli işlemler yapılmaktadır.