Kayseri’de Kaçak Silah Ticareti Operasyonuyla 79 Adet Ruhsatsız Tüfek Ele Geçirildi!

Cephanelikle yakalandılar serbest bırakıldılar

Kayseri’de Kaçak Silah Ticareti Operasyonu!

Kayseri Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ruhsatsız tüfeklerin satışını gerçekleştiren üç kişi hakkında bir çalışma başlattı. Yapılan araştırmalar sonucunda şüphelilerin tüfekleri il dışından getirerek illegal bir şekilde satışını yaptığı tespit edildi.

Ekipler, belirlenen adrese düzenledikleri operasyonla kaçak silah ticareti yapan şüphelileri etkisiz hale getirdi. Şüpheliler, gözaltına alınarak emniyete teslim edildi.

Yapılan detaylı aramalarda şüphelilerin il dışında depo olarak kullandığı 3 ayrı adreste önemli malzemeler ele geçirildi. Operasyonda toplam 79 adet ruhsatsız av tüfeği, tüfeklere ait şarjörler, 4 adet uçaksavar fişeği, 16 adet tabanca, 308 adet fişek ve 9 adet sahte çeyrek altın bulundu.

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı.

Kaçak silah ticareti faaliyetlerinin önüne geçmek adına Kayseri polisi titizlikle çalışmalarını sürdürmektedir. Kamu güvenliğini sağlamak ve halkın huzurunu korumak için gösterilen çabayla birlikte suç şebekelerine karşı amansız bir mücadele devam etmektedir.