Kaza Sonucu Oluşan Acı Olayın Ardından Adalet Arayışı Devam Ediyor

15 yaşındaki kurye korkunç kazada hayatını kaybetmişti! Acılı baba: 168 kilometre hızla çarpıp, arkasına bile bakmadı

Kaza Sonucu Oluşan Acı Olayın Ardından Adalet Arayışı Devam Ediyor

Kazanın meydana geldiği tarihte yaşanan trajik olayda, Sivas Bulvarı’nın 15’inci kilometresinde Ehliyetsiz Ege Demirci’nin kullandığı otomobil, çiğ köftecide çalışan kurye Mehmet Akif Zengin’in yönetimindeki elektrikli bisiklete çarptı. Maalesef Zengin, bu kaza sonucunda hayatını kaybetti. Gözaltına alınan Demirci ise ‘taksirle ölüme neden olma’ suçundan tutuklandı.

Mahkemede, bilirkişi raporunda asli kusurlu olduğu belirtilen Ege Demirci hakkında Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Karar duruşmasına sanık Demirci, Zengin’in ailesi ve taraf avukatları katıldı. Baba Hacı Zengin, “Bilinçli taksir değil, kastla hareket etmiştir. Bu bir kaza değil, cinayettir. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum” derken, anne Yeter Zengin ise “Benim oğlum geri gelmeyecek. En ağır şekilde cezalandırılsın” diyerek duygularını dile getirdi. Sanık Ege Demirci ise “Keşke böyle olmasaydı, çok pişmanım” ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, Demirci’yi ‘bilinçli taksirle ölüme neden olma’ suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Cezayı ‘iyi hal’ indirimi uygulayarak 6 yıl 3 aya düşüren mahkeme heyeti, tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Kararın ardından konuşan Baba Hacı Zengin, “Kazayı telefon ile haber aldım. Oğlum hayatını kaybetti ancak bu bir kaza değil, cinayetti. Karara itiraz ettik, adalet bekliyoruz. Bu sadece benim yarışım ve egom her şeyden önemli diyen birisinin çarpması sonucu oğlum hayatını kaybetti. Bu bir kaza olabilir mi?” şeklinde konuşarak adaletin sağlanmasını beklediklerini ifade etti.