Kazada Yitirilen Yaşamlar ve Soruşturma Süreci

5 kişi ölmüştü... 89 metre fren izi çıktı

Kadınhanı ilçesinde meydana gelen bir kaza sonucunda Fadime Aslan (52), kızı Sultan Aslan (33), torunları Elif Aslan (14), Fadime Aslan (7) ve Azra Atalay (9) hayatını kaybetti. Fadime Aslan’ın diğer kızı Emine Atalay (32) ve çocukları Hasan Atalay (11), Ali Cemal Atalay (8), Fadime Aslan ve sürücünün yanında bulunan Ceylin Naz Övüş (6) ise yaralandı. Yaralılar hemen yakındaki hastanelere götürülerek tedavi altına alındı. Kazanın sorumlusu olan sürücü Sefa Selvi ise gözaltına alındı.

Olay sonrasında yapılan kan testinde Sefa Selvi’nin alkollü veya uyuşturucu madde kullanmadığı tespit edildi. Yapılan bir incelemede ise aracın 117 kilometre hızla seyrettiği ve 89 metre fren izi olduğu belirlendi.

Soruşturma süreci sonunda amatör bir futbol takımında oynayan Sefa Selvi, ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma’ suçundan tutuklandı. Kazada yaşamını yitiren 5 kişi ise son günlerde Kadınhanı ilçesinin mezarlığında defnedildi. Kazada yaralanan 5 kişinin ise tedavi süreci devam ediyor.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, kazanın nedenleri ve daha fazla detay henüz açıklanmadı.