Kedili Mezuniyet Hikayesi: Beyza ve Barney

Beyza mühendislik, kedisi ‘miyav’ okudu: Kedi Barney mezun oldu

Bursa’dan Ankara’ya üniversite okumak için giden 23 yaşındaki Beyza Canbaz, Gazi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Üniversite yıllarının önemli bir kısmını kedisini kaydederek geçiren Beyza Canbaz, kedisi Barney ile olan hikayelerini ve birlikte yaşadıkları anıları paylaştı:

Barney ile tanışmam hakkında “Barney karşıma çıkana kadar kedilerden korkan biriydim. Tahmin edilemez ani hareketleri nedeniyle temastan kaçınırdım, uzaktan severdim” diyen Beyza Canbaz, “Bursa’daki ortaokulumdan bir öğretmenimin balkonunda bir kedi doğum yapmış ve 3 yavrusu olmuştu. Öğretmenim de o yavrulara yuva arıyordu. Bir gün Ankara’daki öğrenci evime bir arkadaşım yatılı misafir olarak geldi. Kahvaltı yaparken rüyasında denizin kenarına vuran, yosunlar içinde kalmış bir sarı kediyi kurtardığını gördüğünü ve kedi sahiplenmek istediğini söyledi” şeklinde konuştu.

Adını da ‘Yosun’ koymaya karar vermişti. Ben de ‘Madem bu rüyayı benim evimde gördün, o zaman öğretmenimin yuva aradığı kedilerden birini düşünebilirsin’ dedim. Öğretmenimle iletişime geçtik. Bursa’ya doğru ‘Yosun’u sahiplenmek için yola çıktık. O gün yavrulardan biri gelip patisini benim dizime koydu. Ben de hem duygusal bir bağ hissettim hem de korkularımın üstüne gidebileceğimi düşündüm. Orada ilk temasımız gerçekleşti ve biz bir kedi sahiplenmek için gittiğimiz Bursa’dan iki kedi sahiplenerek ayrıldık” dedi.

Barney’nin sınav dönemlerinde de yanından ayrılmadığını belirten Beyza Canbaz, Barney’nin stresli anlarında yanında olduğunu ve onu sakinleştirdiğini söyledi. Ayrıca mezuniyet töreninde Barney’ye kepini vermeyi düşündüğünü söyleyen Canbaz, “Aslında birlikte mezun olduk demek yanlış olmaz. Edebiyata ilgim çok. Aynı zamanda blog yazarıyım. Barney eski Türkçe öğretmenimin evinde doğunca ben de ‘doğduğun ev kaderindir’ mantığından yola çıkarak ‘miyav dili edebiyatı’ndan mezun olduğuna inandım” şeklinde konuştu.

“Sosyal medyada paylaştığımız videolar çok ilgi gördü. Bazı videolarımız 4.5 milyon kez izlendi” diyen Beyza Canbaz, Barney ile olan maceralarının geniş kitleler tarafından sevilerek takip edildiğini belirtti.