“Kemal Kılıçdaroğlu: CHP’nin Yüzüncü Yılında Halka Mesajlar Veriyor ve Adalet İçin Mücadele Ediyor”

Kutlamalarda başaktördük

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dünkü Meclis grup toplantısında şu önemli mesajları verdi: “Artık ikinci yüzyılın başındayız ve bu dönemin ilk günlerinde toplumla birlikte olup olumlu mesajlar vermeliyiz. CHP olarak 100. yıl kutlamalarında toplumun her kesimiyle bir araya geldik. Belediye başkanlarıma talimat vererek 10 milyonu aşkın yurttaşımızın katılımıyla 750 konser düzenledik. Hareketlilik var ve bu hareketin öncüsü CHP’dir. 10 milyon vatandaşa ulaşarak heyecanlarını paylaştık. Etkinliklerimiz yıl sonuna kadar devam edecek. Anıtkabir’e yürüdük ve 1 milyon 182 bin kişi ziyaret etti. Cumhuriyet ve demokrasiyi hiçbir güç engelleyemez. Bu dönemde 100 yıllık bir Cumhuriyetin başarılarını ve mücadelesini görmezden gelmek doğru değildir.”

Kılıçdaroğlu ayrıca, CHP’nin adalet ve hukuk konusundaki kararlılığını vurgulayarak şunları söyledi: “Can Atalay, haksız yere içeride tutuluyor. Biz CHP olarak her zaman hukuka ve haksızlığa karşı dururuz. Parlamento içerisinde milletvekillerimize sahip çıkmalıyız. Anayasa Mahkemesi bireysel başvuru hakkıyla önemli görevler icra etmekte ancak kararlar uygulanmadığında suç işlenmiş olur. Biz insan haklarına saygılı, insanı merkeze alan bir Cumhuriyet istiyoruz. Erdoğan ise samimi değildir.”

Kılıçdaroğlu, inanç konusunda ise şunları dile getirdi: “İnanç konusunda samimi olan bir kişi yoksulluğa neden olmaz. Bizleri eleştirenler aslında tefecilere hizmet ediyor. Şehit yakınlarına ve gazilere yapılan tasarrufları kınıyorum. Ancak ben yine de haklarını savunmaya devam edeceğim. Biz her zaman adaletli mücadeleyi korkmadan sürdürdük. Başkent Kudüs olan bir Filistin’i desteklemek her zaman bir önceliğimiz olmuştur. İktidar olan bir kişi mitinglerde ne işi var? Biz Filistin sorununu nasıl çözülmesi gerektiğini göstereceğiz.”

Ayrıca, CHP’deki kritik kurultay öncesindeki gelişmeleri de değerlendiren Kılıçdaroğlu, delege desteğiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Kurultayda genel başkanlık için aday olan Özgür Özel’e İstanbul’dan 185 imza geldi. Bu, büyük bir onur kaynağıdır. Delegelerimiz değişime ve iktidar istemine kulak verdi.”