Kentte Sabah Trafiği: Yoğunluk Devam Ediyor

İstanbul'da trafik yoğunluğu yaşanıyor

Kentte Sabah Saatlerinde Trafik Yoğunluğu

Kentin bazı bölgelerinde bugün sabah erken saatlerde başlayan okul ve iş trafiği nedeniyle trafik yoğunluğu yaşanmaya devam ediyor. Avrupa Yakası’nda D-100 kara yolunda Beylikdüzü’nden başlayan trafik sıkışıklığı, Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy, Cevizlibağ, Haliç Köprüsü, Mecidiyeköy ve Zincirlikuyu’ya kadar uzanmaktadır.

TEM Otoyolu’nda Halkalı-İkitelli yönünde ve Bağlantı Yolu Nurtepe-AKOM yönünde trafik yoğunluğu devam ederken, D-100 kara yolunun Hadımköy yolu ile Basın Ekspres Yolu’nda her iki yönde de trafik ağır ilerlemektedir.

Anadolu Yakası’ndan Avrupa Yakası’na geçişlerin sağlandığı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Avrasya Tüneli girişlerinde trafik sıkışıklığı devam etmekte ve buralara bağlanan yollarda da yoğunluk yaşanmaktadır.

D-100 kara yolunun Pendik, Kartal, Maltepe ve Kadıköy mevkilerinde araçların yavaş ilerlediği ve köprü ayrım kavşaklarında da yoğunluk olduğu bildirilmektedir. TEM Otoyolu’nda Sancaktepe’de başlayan trafik, Ataşehir ve Altunizade’de de etkisini sürdürürken Kozyatağı kavşağından başlayan trafik Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne kadar uzanmaktadır.

Kentte toplu taşıma araçlarını kullanmak isteyen vatandaşlar, metro, metrobüs ve otobüs duraklarında da büyük yoğunluklar oluşturmaktadır. Metrobüs hattının Avcılar, Yenibosna, Zeytinburnu, Cevizlibağ, Mecidiyeköy, Altunizade ve Uzunçayır gibi duraklarında araçlara binmek için turnikelerden geçenler kalabalıkla karşılaşmaktadır. Toplu ulaşım araçlarına binmek isteyenler duraklarda giriş ve çıkışlarda zorluk yaşamaktadır.