Kezzap ve Asit Döken Şahıs Tutuklandı

Kezzaplı caniye indirimsiz ceza

Sokak kedilerine kezzap ve asit döken şahıs tutuklandı

İstanbul Eyüpsultan’da yaşanan olayda, iddiaya göre Murat Özdemir isimli şahıs, Eyüp Sultan Camisi çevresinde farklı tarihlerde 20 sokak kedisine kezzap ve asit dökerek yaralanmalarına ve ölümlerine sebep oldu. Olayın ihbar edilmesi üzerine bölgeye giden ekipler, Murat Özdemir’i yakalayarak gözaltına aldı.

Murat Özdemir, sevk edildiği hâkimlik tarafından 7 Ağustos 2023’te tutuklanırken, hakkında 4.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ancak şahıs, 6 Eylül 2023’teki ilk duruşmasında “Amacım öldürmek değildi” diyerek kendini savundu ve tahliye edildi.

İstanbul 60’ıncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına tutuksuz sanık Murat Özdemir katılmazken; Eyüpsultan Kaymakamlığı ile İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi’nin avukatları hazır bulundu.

Mahkeme, Murat Özdemir’i “bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme” ve “bir ev hayvanına veya evcil hayvana işkence etmek veya acımasız veya zalimce muamelede bulunmak” suçlarından sorumlu buldu ve en üst sınırdan toplamda 8 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Cezada, sanığın suçtan pişmanlık duymadığı ve bu yönde bir davranış sergilemediği gerekçesiyle herhangi bir indirim yapılmadı.