Kıbrıs Barış Harekatı’nın Stratejik Önemi ve Türk Devleti Varlığı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Türkiye olarak her zaman Kıbrıs halkının yanında olacağız

Kurtulmuş Himayesinde, İstanbul Üniversitesi ve Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneği Tarafından Düzenlenen “Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. Yılında Uluslararası Kıbrıs Sempozyumu”

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümü İstanbul Üniversitesi Rektörlük binasında düzenlenen Uluslararası Kıbrıs Sempozyumu ile kutlandı. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın da katıldığı sempozyumun açılışında konuşan Kurtulmuş, Kıbrıs’ın stratejik önemine vurgu yaparak, “Kıbrıs’ta bir Türk devletinin varlığından bahsedilemeyeceğini” ifade etti. Kıbrıs Barış Harekatı’na emeği geçenlere rahmet dileyen Kurtulmuş, “Kıbrıs’ın geleceği için ciddi fikirler koymak durumundayız” sözleriyle önemli bir mesaj verdi.

Kurtulmuş, Doğu Akdeniz’in stratejik önemine işaret ederek, “Kıbrıs Türk Devleti’nin varlığı, kıyamete kadar devam edecektir. Kıbrıs devletini ortadan kaldıran Türk tarafı değildir” dedi. Kıbrıs Barış Harekatı’nın Türk varlığının tescil edilmesini sağladığını belirten Kurtulmuş, “Kıbrıs’taki Türk varlığını sürdürmek Türkiye’nin teminatıdır” ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, Kıbrıs Türk Devleti’nin tanınmasının önemine vurgu yaparak, “Her platformda Kıbrıs’ın tanınırlığının artırılabilmesi için mücadele etmeyi sürdüreceğiz” dedi. Türkiye’nin Kıbrıs Türk Devleti’nin varlığının devam etmesinin teminatı olduğunu belirten Kurtulmuş, “Türkiye, Kıbrıs Türk Devleti’nin güçlenerek devam etmesinin teminatıdır” şeklinde konuştu.

Sempozyuma İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneği Başkanı Rıza Yorulmaz’ın da aralarında bulunduğu akademisyenler ve öğrenciler katıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sempozyum öncesinde KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüşerek, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılına ilişkin teşekkürlerini iletti.