Kılıçdaroğlu CHP Grubunda Değişim İçin Mesajlar Verdi ve İmamoğlu ile Görüşeceği Açıklandı

Kılıçdaroğlu’ndan ‘devam’ mesajı: Gemiyi limana götüreceğim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerin ardından parti grubunda yaptığı konuşmada, değişim talepleri ve kurultayda yeniden adap olup olmayacağı konuları hakkında önemli mesajlar verdi. Kılıçdaroğlu, değişimin önünü tıkamayıp sonuna kadar açacaklarının altını çizerken, konuşmasında “Bize oy veren 25 milyonu aşkın vatandaşımızla aynı duygularla sandığa gittik. Bir değişim yapacaktık, otoriter bir rejimi demokratik yollarla yolcu edecek, ülkemize demokrasiyi getirecektik. Beklediğimizi alamadık, açıkça ifade etmek gerekirse kazanamadık. Bundan sonra da vazgeçmeyeceğiz, inançla, kararlılıkla yola devam edeceğiz. Bu ülkeye demokrasiyi gerçek anlamda getirmek için yolumuza devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Kılıçdaroğlu, parti üyelerinin değişim, yenilenme ve güçlenme konusunda ortak bir çabayla çalışması gerektiğini vurgularken, CHP’nin 25 milyon oy aldığını ve yeni kazanılacak gençlerle, kadınlarla birlikte bu sayıyı 30 milyona çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, Kılıçdaroğlu, partisini “yalan ve iftira siyaseti içinde olmasına asla izin vermeyeceğiz” sözleriyle savundu.

Kılıçdaroğlu, CHP’nin gemisiyle ilgili olarak, “Kimse unutmasın, gemiyi limana sağlam götürmek kaptanın görevidir. Gemiyi limana sağlam götüreceğimi herkes bilsin. Benim CHP kültüründen öğrendiğim en büyük derslerden biri de budur” dedi.

Kılıçdaroğlu ayrıca, “Ben bu değişimin ve yeniliğin parçası olmak istiyorum” diyen partililere de hiçbir zaman değişimin önünü tıkamadığını ve bu yönde hareket edeceğini ifade etti.

Parti grubuna katılan Kılıçdaroğlu, alkışlarla karşılandı ve seçim sonrası ilk açıklamasını yaptıktan sonra, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geleceğini de belirtti. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nun “İstanbul’u da düşünmek zorundayız” sözleri hakkında yaptığı açıklamada, “İstanbul’u da Ankara’yı da Türkiye’yi de düşüneceğiz, geleceği de düşüneceğiz” dedi.

İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin ‘ihaleye fesat karıştırma’ davası da yarın başlayacak.