Kılıçdaroğlu: Emeklilerin Zam Talepleri ve Çiftçilere Destek İhtiyacı Gündemde Kalıyor

Seçim startı Erzincan’dan

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzincan ziyaretinde emeklilerin artan maaş taleplerine dikkat çekti ve iktidarın bu talepleri ocak ayında karşılamayı planladığını belirtti. Kılıçdaroğlu, durumu vurgulamak için elindeki 200 liralık banknotu göstererek, “Bu banknot 2009’da kullanılmaya başlandı. O zaman bu banknotla 131 dolar alabiliyordunuz. Şimdi sadece 7 dolar. 2009 yılında 200 lirayla 18 kilo beyaz peynir alabiliyordunuz. Şimdi ise sadece 1 kilo” şeklinde konuştu ve şunları ekledi:

“Toprak Mahsulleri Ofisi’nin üzerinde ‘Ofis çiftçinin kara gün dostudur’ yazıyordu hatırlarsınız. Bugün çiftçilerimiz buğday ve arpa gibi ürünlerini götürdüklerinde normalde bunları burada satabilirlerdi. Ancak şu anda sıraya konuluyorlar ve ‘paranızı dört beş ay sonra ödeyeceğiz’ deniliyor. Diğer taraftan ise dışarıdan buğday, arpa, et, canlı hayvan, mercimek, nohut gibi ürünler alınabiliyor. Dünya çapında milyar dolarlar ödeniyor ama bizim çiftçilerimize gelince ‘para yok’ deniliyor. Ben, sizin hak ve hukukunuzu sonuna kadar koruyacağım.”

“Emeklilere zamı yıl sonunda vereceğiz diyorlar. Yani ‘ocak ayında vereceğiz’ diyorlar. Peki, ocak ayında vermek ne anlama geliyor? Asıl zammı ocaktan sonra yapacaklarını söyleyerek durumu idare etmeye çalışıyorlar, ama ocaktan sonra yağmur gibi zamların geleceğini ima ediyorlar. Belediye başkanları seçimlerinden sonra asıl zamları göreceğiz. Eğer bu güzel ülkeyi seviyorsak, çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakmak istiyorsak, huzur içinde yaşamak istiyorsak gelecek belediye seçimlerinde elinizi vicdanınıza koyun ve oy kullanın.”

Not: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Erzincan programında konvoyunda meydana gelen zincirleme kaza sonucu 2’si basın mensubu olmak üzere 4 kişi hafif yaralandı. Kazada, basın mensupları, polis ve parti üyeleri de bulunmaktaydı.