Kılıçdaroğlu Geri Dönüşüm İşçilerini Ziyaret Etti ve Sosyal Güvence Taleplerine Kulak Verdi

Geri dönüşüm işçilerinden sürpriz hediye

Ana muhabirlerimizden edindiğimiz bilgilere göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir geri dönüşüm işçisi tarafından kendisine hediye edilen tabloyu aldı ve daha sonra Geri Dönüşüm İşçileri Derneği Başkanı Hacı Karaman ile bir araya geldi. İşçilerin yaşadığı sorunları dinleyen Kılıçdaroğlu, işçilerin sosyal güvencelerinin olmadığını öğrenince, bu konuda bir düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Sosyal güvencenin olması lazım. Çünkü yeri zamanı gelince de emekli olmanız lazım. Onunla ilgili de bir düzenleme yapılması lazım” şeklinde ifade etti. Geri dönüşüm işçilerinin toplumun geri kalanından farklı bir işi olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, onların da haklarını savunmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Hacı Karaman ise, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinden dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti ve işçilerin yaşadığı sorunları bir kez daha gündeme getiren bu ziyaretin, işçilerin haklarının korunması için önemli bir adım olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun geri dönüşüm işçilerinin sorunlarına duyarsız kalmayarak, onların hakları için çözüm arayışında olması, toplumsal sorumluluk bilincinin önemli bir göstergesidir.