“Kılıçdaroğlu: Tutuklamalar ve Hakaretler Türkiye’nin Demokratik İmajına Aykırı”

Kılıçdaroğlu’ndan eleştiri sitemi

Marmaris ilçesindeki bir otelde düzenlenen çalıştayda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin 21. yüzyıla yakışmayan bir şekilde insanların fikirleri nedeniyle tutuklandığını ve gözaltına alındığını belirtti. Kılıçdaroğlu, medya sektörünün de içinde bulunduğu durumun iç açıcı olmadığını ifade etti ve farklı siyasi görüşlere sahip olsalar bile demokrasi, insan hakları ve adalet konularında ortak hareket etmeleri gerektiğini vurguladı.

Kılıçdaroğlu, en çok eleştirilen siyasetçilerden biri olduğunu söyleyerek, kendisine yapılan sert eleştirilere saygı duyduğunu belirtti. Ancak, yalan haberlerin doğru olmadığını ve sadece eleştirmek için hakaretlerin kullanılmasının doğru olmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, bazen bir cümlenin tüm eleştirilerin odak noktası haline gelebileceğini ve etik değerlere ve evrensel standartlara uyulması gerektiğini ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve genel başkan adayı Özgür Özel, İstanbul’daki kurultaya katılmayacaklar. Kılıçdaroğlu, kurultayı Ankara’dan takip ederken, Özel ise Antalya’daki kurultayda olacak.

CHP genel başkan adayı Özgür Özel, Can Atalay için düzenlenen Özgürlük Yürüyüşü’nün 7. gününde TİP korosuna katıldı. Seyhan’dan yürüyüşe katılan Özel, “Can Atalay’a yapılan büyük haksızlığa ve Anayasa ihlaline itiraz etmek için yapılan bir yürüyüş. Eğer demokrasi halkın iradesinin ve seçilmişlerin ortaya konması ise Hataylılar olarak bizler de Can Atalay’ın bizi temsil etmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.