Kılıçdaroğlu ve Soyer Buluştu – Genel Başkanlık Görüşmesi Gerçekleşti

Tunç Soyer ile Kılıçdaroğlu görüştü... Genel başkanlık adaylığı sorusuna yanıt

Kemal Kılıçdaroğlu ve Tunç Soyer Akşam Yemeğinde Buluştu

Geçmişte CHP Genel Başkanı olan Kemal Kılıçdaroğlu ve İzmir eski Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bir akşam yemeğinde bir araya geldiler.

Yakın zamanda Kılıçdaroğlu’nun Tunç Soyer’i CHP Genel Başkanlığı için düşündüğü söylentileri dolaşıyordu. Hatta Soyer’in genel başkanlık için çalıştığına dair dedikodular ortaya atılmıştı.

Soyer, Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmelerin ardından atılacak adımların netleşmesinin beklenildiğini belirtti. CNN TÜRK’e konuşan Soyer, “Türkiye’nin sorunlarını ele aldık. Ekonomiyi tartıştık ve çözüm yollarını değerlendirdik.” açıklamasında bulundu.

Genel başkanlık konusunun şu anda gündemlerinde olmadığını söyleyen Soyer, “Ancak dillendirmediğim bir konunun gündeme gelmesi gurur verici.” ifadelerini kullandı. Genel başkanlık için kapıları tamamen kapamadığını belirten Soyer, “Henüz erken. Ne evet ne hayır demek istiyorum.” şeklinde yanıtladı.

Tüzükte yapılması gereken değişiklikler konusunda çalışmalarının olduğunu vurgulayan Soyer, “Tüzük kurultayı için kafa yoruyoruz ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.