Kılıçdaroğlu’na Suçu ve Suçluyu Övme İddiası Yasal Sürece Taşındı

Kemal Kılıçdaroğlu 3 Aralık'ta hakim karşısına çıkacak

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu, Kılıçdaroğlu’nun zincirleme şekilde suçu ve suçluyu övme suçundan cezalandırılması talebiyle hazırlanan iddianamenin Ankara 35. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildiği belirtildi. Mahkeme, davanın ilk duruşmasının 3 Aralık 2024 tarihinde görüleceğini kararlaştırdı.

İddianameden Alıntılar:

İddianamede yer alan MHP Genel Başkan Yardımcıları Feti Yıldız, İzzet Ulvi Yönter ve İsmail Faruk Aksu’nun şikayet dilekçesinde, Kılıçdaroğlu’nun Selahattin Demirtaş’ı işlediği sabit olan suçlardan dolayı övdüğü savunuldu. Belgelerde, Kılıçdaroğlu’nun 2014’te yaptığı bir söyleşide YPG’yi desteklediği ifadelerine yer verildi.

Şikayet dilekçesinde, Kılıçdaroğlu’nun FETÖ ve PKK terör örgütlerini övdüğü iddia edildi. Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik ise, müvekkilinin beyanlarının siyasi bir değerlendirme olduğunu ve kovuşturmaya yer olmadığını öne sürdü.

İddianamede, “Şüphelinin beyanlarının kamu düzenini olumsuz etkilediği ve zincirleme şekilde suçu ve suçluyu övdüğü” değerlendirilerek, Kılıçdaroğlu’nun cezalandırılması talep edildi.