Kılıçdaroğlu’nun Adaylık Konusundaki Çekincesi Partide Kulislerin Devam Etmesine Neden Oluyor

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun yol haritası ne olacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarına ilişkin moralli görüntüsüyle yaptığı açıklamada, “Kazanacağımıza inanıyorduk. Beklediğimizin olmaması üzdü, ancak bunu bir yenilgi gibi toplumun önüne koymak yanlış. Biz de insanız sonuçta ama umutsuzluğa kapılmayın” mesajını verdi. Kılıçdaroğlu, örgüte ve sandık görevlilerine sahip çıkarak, “Sıradan insanları seçmezler” diyerek delegeleri övdü.

Ancak, partideki bazı deneyimli isimler, Genel Başkan aday olacak mı olmayacak mı ve kongrenin yerel seçimden önce yapılıp yapılmayacağı konularında kararsızlığın sürdüğünü belirtti. Muhaliflerin tüzük kurultayını Genel Başkan için bir “güven oylamasına” dönüştürebileceği söylentileri de konuşuluyor. İmza toplama girişimleri hız kesmeden devam ediyor.

Kılıçdaroğlu’nun liste krizinde, seçim komisyonuna sorumluluğu bırakmasının parti yöneticilerinin kırılmasına neden olduğu gündemde. Bazı isimlerin partiden ayrılacağı konuşuluyor. Kılıçdaroğlu, “Çekilmeyi bilmek gerekir” sözleriyle gündem olan partinin ağır toplarından Engin Altay ile bir araya geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun adaylığına ilişkin konular da tartışılıyor. Kılıçdaroğlu, adaylığına ilişkin hiç de sıcak bakmadığı hissini veren ifadelerle “Erdoğan neden ‘İstanbul’u kaybeden Türkiye’yi kaybeder’ dedi? Şimdi biz kazandığımız bir belediyeyi başka bir partiye niye verelim? Bunun haklı bir gerekçesi önüme konulursa bir sorun yok. Bana akılcı bir gerekçe sunulmalı. Ben niye adaysın demem ama İstanbul sorununun çözülmesini isterim, benim birinci önceliğim bu” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları, partide adaylık konusunda kulislerin devam edeceği yönündeki yorumları kuvvetlendirdi. Parti delegelerine seslenen Kılıçdaroğlu, “Sıradan birini genel başkan seçmezler” sözleriyle mesaj verdi.