Kilimanjaro Zirvesinde Kız Çocukları Yardımı

Kızlar okusun diye 5. 895 metre tırmanacaklar... ‘Kilimanjaro’da bayrak değişimi

Babanın Türk, annenin Japon olduğu Müge Naoko Gönül, Kilimanjaro Dağı Zirvesi’nde Kız Çocukları İçin Yardım Meşalesi Taşıyor

Müge Naoko Gönül, Afrika Kıtası’ndaki en yüksek nokta olan Kilimanjaro Dağı’nın zirvesine ulaştırılan yardım meşalesiyle şimdiye kadar sönmedi. Türk Eğitim Vakfı’ne (TEV) bursiyeri olarak minnettarlığını göstermek amacıyla başlattığı ‘Eğitimli Kızlar İçin Zirveye’ kampanyası, diğer dağcıların da kız çocukları için yardım tırmanışlarına imkan tanıyor. Kampanyaya dahil olan son isimler ise öğretmen Nurhan Cengiz ve 50 yaşından sonra dağcılığa başlayan Aylin Bulut Uysal.

Bolu Seben’de Şehit Kaymakam Muhammed Safitürk Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde beden eğitimi öğretmeni olarak çalışan ve 3 yıl önce dağcılığa başlayan Nurhan Cengiz, kutsal bir amaç için ilk kez tırmanacağını belirterek, “Bu zamana kadar tüm tırmanışları kendim için yapmıştım. Ancak bu kez kız çocukları için özel bir yolculuğa çıkacağız.” dedi.

53 yaşındaki Aylin Bulut Uysal da 3 yıl önce dağcılığa başlayan bir diğer isim. Kız çocukları için atacağı adımlar öncesinde heyecanını paylaşan Bulut, “Müge’nin kız çocukları için Kilimanjaro’ya tırmandığını görünce ‘Biz neden yapmıyoruz?’ dedim. Madem bu işten zevk alıyoruz, o zaman bir fayda sağlasın istedim.” şeklinde konuştu.

TEV’e olan vefasını göstermek amacıyla ocak ayında Kilimanjaro’ya tırmanan Müge Naoko ise, “Sürdürülebilir bir şey hedefliyordum ve başka sporcuların da ilham alarak zirve yolculukları yapmalarını diliyordum. Bu nedenle bağış fonunu daima açık tuttuk.” dedi.

Naoko, “Bağışta bulunmak isteyenler için TEV bir bağış linki oluşturdu. Bağış yapmak isteyenler arama motoruna ‘TEV Eğitimli Kızlar İçin Zirveye Burs Fonu’ yazarak ilgili web sitesine ulaşabilir.” şeklinde bilgi verdi. Müge Naoko, bu maceranın öncesini ve sonrasını Hürriyet’e anlatmıştı.