Kırklareli Valiliği Acil Açıklama Yaptı

Kırklareli'nde 'gözetim altındaki yabancının ölümü'nde emboli ön tanısı

Kırklareli Valiliği, ‘Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezi’nde idari gözetim altında bulunan bir yabancının hayatını kaybetmesiyle ilgili gerçek dışı haberler hakkında basın açıklaması’ başlığı ile açıklama yaptı. Valilik açıklamasında, bazı basın yayın organları ile sosyal medya hesaplarında, Kırklareli Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezi’nde idari gözetim altında bulunan bir yabancının vefatı ile ilgili gerçek dışı haber ve paylaşımlar yapıldığı tespit edildi.

İbrahim İzziddin adlı Suriye uyruklu kişi, 14.07.2024 tarihinde kolluk kuvvetlerince Kırklareli Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edilmiştir. 16.07.2024 tarihinde kişinin rahatsızlanması üzerine Kırklareli Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezi’nde bulunan sağlık birimindeki ilk müdahalenin ardından, ambulans ile Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilmiştir. Ancak tüm müdahalelere rağmen hasta Masif Pulmoner Emboli ön tanısı ile yaşamını yitirmiştir.

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 16.07.2024 tarihinde otopsi yapılmış, otopsi raporunda kişide darp ve cebir izi olduğuna dair herhangi bir bulgu bulunmamıştır. Mesele ile ilgili kapsamlı bir araştırma yapılması için valilik tarafından inceleme ve araştırma başlatılmıştır. Kamuoyuna duyurulur.