Kırsal Mahallede Kayıp Çocuk Narin Güran Aranıyor

5 gündür haber alınamıyor! Diyarbakır Valiliği'den Narin Güran açıklaması

Kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 8 Yaşındaki Narin Güran’dan Haber Alınamıyor!

Kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran, 21 Ağustos’ta saat 15.00 sularında ailesinden haber alınamadı. Ailesinin durumu yetkililere bildirmesi üzerine bölgede 112 Acil Sağlık, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD ve Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ekipleri tarafından başlatılan arama çalışmaları hala devam ediyor.

AFAD bünyesindeki dalgıçlar, Narin’i bulabilmek amacıyla sulama kanalında yaklaşık 20 kilometrelik bir alanda arama çalışmalarını sürdürdü. Ayrıca AFAD’a bağlı arama kurtarma ekipleri, mahallenin çevresi, kayalıklar, pamuk ve mısır tarlaları, atıl alanlar, boş evler, ahırlar, samanlıklar ve bahçelerde detaylı bir arama gerçekleştirdi. Jandarma ekipleri ise mahalleye giriş çıkış yapan araçlar üzerinde arama yaparak destek verdiler.

Güran ailesi, kızlarının sağ salim bulunması için bekleyişlerini sürdürürken, Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, kayıp kız çocuğunun bulunabilmesi amacıyla titizlikle devam edilen geniş çaplı arama faaliyetlerine vurgu yapıldı. Açıklamada, “Sosyal medyada dolaşan ve kayıp kız çocuğu Güran’ın cenazesinin bulunduğuna dair yapılan paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır. Vatandaşlarımızın, bu tür asılsız iddialara itibar etmemeleri önemle rica olunur.” denildi.

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta saat 15.00 sıralarında kaybolan Narin Güran için yapılan arama çalışmaları devam ederken, evlerine yakın bir noktada bulunan kapalı su kuyusu, AFAD ekipleri tarafından açıldı. Ekipler, halat yardımıyla kuyuya inerek yapılan çalışmada kuyudan tahta ve tuğla parçaları çıkardılar.