Kırşehir Besici, Borç Tartışması Yüzünden İple Boğularak Öldürüldü

Rapor oyunu tutmadı

Kırşehir Boztepe’de yaşayan besici Hamdi Aydoğan, geçen yıl 31 Temmuz’da ayrıldığı evine dönmeyince ailesi endişelenmişti. Dron destekli aramalar sonucu, Aydoğan boş bir arazide ölü bulundu. İlk otopsi raporunda, Aydoğan’ın iple boğularak öldürüldüğü belirlendi. Soruşturma kapsamında, polisler, Aydoğan’ın son olarak Bayram Erdoğdu ile görüştüğünü belirledi. Erdoğdu, Aydoğan’ın öldürülmesi suçlaması ve Aydoğan’ın 4 ineğini yağmalama girişimi suçundan tutuklandı.

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, Erdoğdu, Aydoğan’ın kendisine attığı 40 bin TL’lik boş senete güvendiği için imza attığını ve sonradan Aydoğan’ın kendisine olan borcunun 300 bin TL olduğunu söyledi. Tartışma sırasında, Erdoğdu, yerde bulunan bir baltayla Aydoğan’ın kafasına vurdu ve ardından köpeği ve eşeği tarafından Aydoğan’ın boğazı iple sıkılarak öldürüldü.

Mahkeme heyeti, Erdoğdu’yu ‘kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve ‘yağma’ suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Erdoğdu, mahkemede yaptığı konuşmada, öldürme olayını köpeği ve eşeğinin talimatı üzerine gerçekleştirdiğini söyledi. Ancak bu ifadesi kabul edilmedi.

Hamdi Aydoğan’ın ani ölümü, yakınlarını ve toplumu derinden etkilemiştir. Adalet her zaman yerini bulacaktır.