Kırşehir’de Cinsel İstismar Davası: Sanık Tutuklandı!

İstismarcı tutuklandı

Kırşehir’de yaşanan bir cinsel istismar olayı, mahkeme salonunda tartışma konusu oldu. İddianameye göre, 17 yaşındaki lise öğrencisi F.K., evine gitmek için bindiği servis aracında şoför Murat Yaman’ın cinsel istismarına maruz kaldı. Sanık Yaman hakkında “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan 16 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Ancak, dava sırasında sanık Yaman, suçlamaları kabul etmedi ve kendisine iftira atıldığını öne sürdü.

Mağdurun ailesinin avukatı Şahin Antakyalıoğlu, Yaman’ın savunmasında “öyle bir oturuyordu ki bacak bacak üstüne atmış… Bir şey yapacağım diye de kendimden korktum. Bana yakın davranıyordu” dediğini aktardı. Ancak, mahkeme başkanının mağdurun kot pantolonunda “sanığın menisi tespit edilmiştir” şeklindeki raporu hatırlatması üzerine, Yaman “Hâkim bey bilirsiniz erkeğim film izlerken bile oluyor, insanız yani” şeklinde bir cevap verdi.

Dava seyrine göre Yaman’ın tutuklanmasına karar verildi. Cinsel istismar olayları ülkemizde sıkça gündeme gelirken, böylesine olayların yargı sistemi tarafından hakkaniyete uygun şekilde ele alınması ve suçluların cezalandırılması önem taşıyor.