Kışın Gelmesiyle İstanbul’da Kar Yağışı Başladı

Meteoroloji'den yeni hava durumu raporu: İstanbul'da kar yağışı alarmı! Bazı ilçeler beyaza büründü

Hava durumuyla ilgili olarak Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklendiğini belirtti. Marmara’nın doğusu, İç Anadolu (Kayseri ve Niğde hariç), Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu (Kars ve Ardahan hariç), Kütahya, Manisa, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Gümüşhane çevreleri, Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ’ın doğusu ile Mersin’in batı kesimlerinde aralıklı yağışlar bekleniyor. Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Akdeniz kıyı kesimlerinde yağmur, Marmara’nın kuzeyinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar, iç kesimlerde ise kar şeklinde olması tahmin ediliyor. Yağışların özellikle kuzey kesimleri başta olmak üzere İstanbul çevresi, Kırklareli ve Tekirdağ’ın doğusu ile Kocaeli’nin kuzeyinde zaman zaman kuvvetli olması öngörülüyor. Sabah ve gece saatlerinde pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olayının görülebileceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor. Sıcaklıkların kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinden 1-3 derece daha düşük, diğer bölgelerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Meteoroloji, İstanbul’a sarı kodlu uyarıda bulunuyor ve karla karışık yağmur ve kar yağışının yaşanabileceği konusunda uyarıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde hava durumu parçalı ve çok bulutlu olacak. Bazı bölgelerde yağış bekleniyor. Marmara’nın doğusu, İç Anadolu (Kayseri ve Niğde hariç), Karadeniz’in batı ve orta kesimi, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri, Kütahya, Manisa, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Gümüşhane çevresi, Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ’ın doğusu ile Mersin’in batı kesimi aralıklı yağışlı olacak. Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Akdeniz kıyı kesimlerinde yağmur, Marmara’nın kuzeyinde karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerinde kar, iç kesimlerde ise kar şeklinde olacak. Özellikle İstanbul çevresi, Kırklareli ve Tekirdağ’ın doğusu ile Kocaeli’nin kuzeyinde zaman zaman kuvvetli yağışlar bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde pus, sis ve buzlanma gibi olumsuzluklara dikkat etmek gerekiyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor. Sıcaklıklar ise kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinden 1-3 derece daha düşük, diğer bölgelerde ise normal seviyelerde olacak.

Bu günlük hava durumu tahminleri doğrultusunda, Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul için sarı kodlu bir uyarıda bulunuyor. Özellikle Marmara’nın kuzeyinde karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerinde kar şeklinde beklenen yağışların kuvvetli olabileceği belirtiliyor. Bunun sonucunda ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzlukların yaşanabileceği vurgulanıyor. Bu nedenle tedbirli olmak ve dikkatli hareket etmek önem arz ediyor.

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bugün İstanbul’un kuzeyi, Kırklareli, Kocaeli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı beklediğini ve diğer bölgelerde ise karla karışık yağmur ve hafif kar görüleceğini bildiriyor. Karadeniz kıyılarında ise yağmur bekleniyor. Marmara ve Ege bölgelerinde ise kuzeyden fırtına şeklinde esecek bir rüzgarın etkili olacağını belirtiyor. Sıcaklıkların 1-2 derece düşmesi bekleniyor.

Kar yağışının etkili olabileceği İstanbul’da, CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, kış lastiği olmayanların araçlarıyla çıkmamalarını tavsiye ediyor. Gece boyunca devam edecek olan kar yağışının şehir içinde karla karışık yağmur şeklinde olacağını ifade ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarısı sonrasında, İstanbul’un yüksek kesimlerinde akşam saatlerinde kar yağışı başladı. Özellikle Silivri, Kağıthane, Fatih ve Eyüpsultan gibi bölgelerde etkili olan kar, sokakları ve araçları beyaza bürüdü. İstanbul’da hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte Ataşehir, Kartal, Tuzla gibi ilçelerde akşam saatlerinde yağmura dönüşen kar, gece saatlerinde ise daha da etkili oldu. Anadolu Yakası’nda hafif başlayan kar yağışı gece boyunca belli bölgelerde yoğunlaştı.