Kızı Melek Bal: Madde Bağımlılığı ile Mücadele

Sanatçı Umut Akyürek’ten yardım çığlığı... "Kızım bağımlı ya ölecek ya öldürecek"

Umut Akyürek, Kızı Melek Bal Ertuğrul’un Madde Bağımlılığı ile Mücadele Ediyor

Ünlü sanatçı Umut Akyürek, sosyal medya hesabında 19 yaşındaki kızı Melek Bal Ertuğrul’un madde bağımlısı olduğunu açıkladı. Kızının psikolojik sorunları olduğunu belirten Akyürek, yetkililerden yardım istedi. Akyürek’in paylaştığı videoda, kızının durumunu şu sözlerle anlattı: “Kızım madde kullanıyor. Hem de çok bilinçsizce. Çok kontrolsüzce, psikolojik rahatsızlığından da dolayı kendini frenleyemediği için korkunç boyutlara vardı iş. Ben şu anda kendimi odaya kilitledim. İki gündür yoktu, yine çok büyük bir kriz yaşıyor. Polis çağırmak zorunda kaldık. Ne oluyor sonucunda? Hiçbir şey olmuyor. Polisler geliyorlar dil döküyorlar, en fazla götürüp nezarette ifade alınıyor falan filan. Bir çözüm olamıyor.”

Melek Bal’ın babası Oktay Ertuğrul da durumu şöyle dile getirdi: “Kızım dünyanın en tatlı çocuklarından biri ama maalesef madde kullanınca başka biri oluyor. Eleştiri alacağımızı biliyoruz ama biz bu yaşananlara artık duyurmak ve çözüm istiyoruz. Tedavi edilebilecek bir rehabilite merkezleri yok. Bu çocuklar yakalanıp serbest kalıyorlar sonra. Madde insanı zombi yapıyor. Ben çocuğumu kaybetmekten korkuyorum.”

Prof. Dr. Sevil Atasoy da bağımlılıkla mücadele konusunda gençlere önemli uyarılarda bulundu: “Bir gün size uzatılan bir maddeye ‘Hayır’ demekten çekinebilir ya da bir kere denemekten bir şey olmaz diye düşünebilirsiniz. Ancak bunu asla yapmayın. Bir kere denemek bile çok kötü sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle hiç denememeniz ve ‘Hayır’ demeyi bilmeniz lazım.”

Aile faktörünün önemini vurgulayan Prof. Dr. Atasoy, ailelerin çocuklarıyla iletişimini güçlendirmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, bağımlılıktan kurtulamayan kişilerin sosyal hizmetlerin devreye girmesiyle tedaviye zorlanması gerektiğini ifade etti. Bağımlılığın önceden belirtilerini de dikkate alarak, erken müdahalenin önemini vurgulayan Prof. Dr. Atasoy, ailelerin destekleyici bir ortam sağlamasının tedavi sürecini olumlu yönde etkilediğini belirtti.