Kızılötesi Teknolojisi Beyin Aktivitelerini Keşfetti

Komada bilinç açık olabilir

Kanada’da Yapılan Yeni Araştırmaya Göre Kızılötesi Teknolojisi, Beyin Aktivitelerini Ortaya Çıkarıyor

Kanada’da bir grup bilim insanı, kızılötesi teknolojisinin beyin taramalarında kullanılabileceğini ve bu sayede normalde tepkisiz olan yoğun bakım hastalarının nörolojik aktivitelerini belirlemede etkili olduğunu keşfetti. Yapılan deneylerde, sağlıklı bireyler üzerinde yüzlerce kızılötesi bağlantıya sahip bir başlık kullanıldı. Bu başlık sayesinde, beyin hangi bölgelerinin hangi komutlara ve cevaplara tepki verdiği belirlendi.

Deneylerin başarılı olmasının ardından, kızılötesi teknolojisi üç yoğun bakım hastası üzerinde de denenerek sonuçlar değerlendirildi. Western Üniversitesi’nde nörobilimci olan başyazar Dr. Karnig Kazazian, keşfedilen teknolojinin yoğun bakım hastalarının tedavi ve bakım süreçlerinde yeni bir dönemi başlatabileceğini belirtiyor.

Kazazian, yapılan çalışmanın amacının, “Tepkisiz kalan hastalarda kızılötesi teknolojisi kullanarak, sadece davranışları değil aynı zamanda bilinç seviyelerini ve beyin aktivitelerini gözlemlemek” olduğunu vurgulayarak, “Gelecekte, komadan çıkma olasılığı olan hastaların tespitinde de bu teknolojiyi kullanmayı umuyoruz” dedi.