Kızıltoprak Mahallesi’nde Pitbull Saldırısı: Köpek Sahibi Kadın Yaralandı

Pitbull'dan köpeğini korumak isterken dehşeti yaşadı

Kızıltoprak Mahallesi’nde yaşanan olay, dün saat 00.30 sıralarında gerçekleşti. Misafirlik dönüşü evlerine çıkacakları sırada, Tülay Beşkonak Özçay ve eşi, oturdukları sitenin önünde köpeklerini gezdirme görevini yerine getiriyordu. Bu esnada, sahipsiz bir pitbull cinsi köpek, Özçay’ın köpeğine saldırdı. Özçay, köpeğini korumak için elinden geleni yapsa da, korku ve panikle kaldırımda düştü. Sabah saatlerinde bileğindeki ağrının artması üzerine, Özçay hastaneye giderek kontrol için başvurdu. Yapılan kontrolde, Özçay’ın sağ el bileğinde kırık olduğu tespit edildi. Özçay, mahallesindeki başıboş köpek sorununa dikkat çekerek, bu saldırının son bir ay içinde kendisine ikinci kez olduğunu belirtti.

Özçay, hastane süresince köpeğine ve kendisine saldıran pitbull cinsi köpeğin, büyükşehir belediyesi ekipleri tarafından götürüldüğünü öğrendi. Köpeğin aynı gün içinde başka birine de saldırdığı bilgisini alan Özçay, saldırının güvenlik kamerası kayıtlarında görüntülerin yer aldığını ifade etti. Bu görüntülerde, köpeğin hızla Özçay’ın köpeğine saldırması ve Özçay’ın köpeğini korumak için tasmasını havaya kaldırması yer alıyordu.

Önceden belediyelerle iletişime geçerek başıboş köpeğin alınması için çalışmalar yaptığını belirten Özçay, ne Muratpaşa Belediyesi ne de Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin köpeği alabileceğini söylediğini belirtti. Özçay, bu konuda iki belediyeden de şikayetçi olacağını ifade etti.

Olayın görüntülerinin bulunduğu güvenlik kamerası kayıtlarının ardından köpeğin yakalanması için çalışmalar yapıldığı ancak saldırının gerçekleştiği bilgisine de değinen Özçay, saatler sonra köpeğin kendisine saldırdığını söyledi. Bu durum üzerine, Özçay, iki belediyenin de gereken önlemleri almasını talep edeceğini belirtti.