KKTC’de Sevinç ve Beklenti: Erdoğan’ın Çağrıları Ana Haber Konusu Oldu

Erdoğan KKTC’nin tanınması çağrısı yapınca KKTC’de sevinç Rumlarda şok

Rum medya kuruluşları ve haber siteleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son dakika çağrılarıyla yaptığı açıklamaları başlıklarında vurgulayarak KKTC’de büyük bir sevince yol açtı. Özellikle en çok takip edilen Sigma televizyonu, Erdoğan’ın BM’ye yaptığı ziyaretleri sürekli olarak izledi. BM kürsüsünden yaptığı konuşmanın ardından New York’taki muhabirlerine bağlanan Sigma, “Erdoğan sahte devletin tanınması çağrısı yaptı” ifadelerini kullanarak Erdoğan’ın konuşmasını gözler önüne serdi.

Konuşmasını yaparken, Rum lider Nikos Hristodulis de sırayla bekliyordu. Rum medyası, 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’ndan sonra ilk kez bir Rum liderin Türk liderinin konuşmasını Genel Kurul salonunda dinleme fırsatını yakaladığını vurguladı.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Erdoğan’ın sözlerinden oldukça memnun kaldı. Tatar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “BM 78’inci Genel Kurulu’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uluslararası toplumu KKTC’nin bağımsızlığını tanımaya, diplomatik, siyasi ve ekonomik ilişkiler kurmaya davet etti. Sayın Cumhurbaşkanı’na şahsım ve Kıbrıs Türk halkı adına bu tarihi konuşması için çok teşekkür ederim” sözlerini paylaştı.

Erdoğan’ın sözleri KKTC televizyon ve haber sitelerinde birinci sırada yer aldı.