Kocasının Tehditleri Sonucu Hayatını Kaybeden Havva Altınöz’ün Hikayesi

Boşanma aşamasındaki eşi otomobilinde vurmuştu! Havva Altınöz'den 112 gün sonra acı haber... Korkunç detaylar ortaya çıktı

27 Nisan’da Mudanya ilçesinin Gündoğan Mahallesi Gülban Caddesi’nde bir olay yaşandı. Saygın Altınöz, 2011 yılında evlendiği eşi Havva Altınöz’ün kendisini aldattığı iddiasıyla 2022 yılında boşanma davası açtı. Havva Altınöz ise Saygın Altınöz’ün tehditlerinden dolayı gizlilik ve koruma kararı aldırdı ve Balıkesir’e yerleşip temizlik görevlisi olarak çalışmaya başladı.

Ancak, Saygın Altınöz tehdit ve şiddet iddiasıyla gözaltına alındı ve tutuklandı. Tahliye olduktan sonra Balıkesir’in Çekirdekli Mahallesi’ne yerleşen Altınöz, gizlilik kararına rağmen Havva’nın evini buldu. Havva Altınöz’ün otomobile bindiği bir anda, Saygın Altınöz yanında bulunan ruhsatsız tabancayla önce otomobilin sağ kapısına ardından da ön camına ateş açtı. Ardından sürücü kapısını açarak Havva’ya ateş etti.

Olayın ihbar edilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Ağır yaralanan Havva Altınöz hastaneye kaldırıldı. Altınöz, polis ekipleri tarafından yakalandı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ancak hayatta kalma mücadelesini 112 gün sonra kaybeden Havva Altınöz, dün sabah saatlerinde vefat etti.

Havva Altınöz’ün ağabeyi İcabi Yılmaz, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi ve kadına yönelik şiddet olaylarının artışına dikkat çekti. Sil Baştan Kadına Yönelik Şiddet ve Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği Başkanı Ayşegül Küçükafacan ise Saygın Altınöz’ün canavarca bir hisle cinayeti işlediğini ifade ederek adaletin en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.