Komşu Cinayetlerinin Artan Tehlikesi: Gürültü Tartışmaları Kanlı Sonuçlarla Sürüyor

Son dakika haberi: Ankara'da 3 günde 3 komşu kavgası: Toplam 8 ölü, 7 yaralı

Son günlerde Türkiye’de, Ankara’dan peş peşe yaşanan üzücü cinayetler komşuları derinden etkiliyor. Üç ayrı olayda adresler farklı olmasına rağmen nedenler aynı: Gürültü… İlk olay, Keçiören ilçesinde gerçekleşti. Asansör tamiri sırasında çıkan gürültü nedeniyle çıkan tartışma sonucunda 59 yaşındaki Hüseyin Alkan, komşusu Uğur Şahan ve 15 yaşındaki oğlu Mehmet Ali Şahan’ı vurarak öldürdü. Aynı apartmanda yaşayan eşi Sevda Şahan ve apartman yöneticisi Sema Taşkıran da yaralandı. Kavganın ardından tüfekle binadan çıkan Alkan, kaçarken polis tarafından gözaltına alındı.

İkinci olay yine Keçiören’de yaşandı. Tadilat nedeniyle çıkan gürültü kavgasında ise 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. Tartışma, Recep Öztürk’ün komşusu Kerim Tokgöz’ün evine giderek gürültü yaptığı gerekçesiyle başladı. Aynı apartmanda yaşayan akrabalar da olaya karışınca kavga büyüdü. Recep Öztürk, evinden alıp ruhsatsız tabancayı kullanarak Kerim Tokgöz ve akrabalarına ateş açtı. Silah sesleri üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Kerim Tokgöz hastanede hayatını kaybetti, diğer yaralılar ise tedavi altına alındı. Polis şüpheli Recep Öztürk’ü yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Üçüncü olay ise Sincan ilçesinde gerçekleşti. 72 yaşındaki Tahsin Ünsür, üst komşuları olan Turgut Ailesi’yle yaşadığı gürültü tartışmasında pompalı tüfekle 5 kişiyi öldürdü. Tahsin Ünsür, tartışmanın ardından evinden aldığı tüfekle dehşet saçtı. Olay sonucunda babaanne Behiye Turgut, baba Hamdi Turgut, çocuklar Mustafa ve Ceyda Turgut hayatını kaybetti. Ağır yaralanan anne Sunay Turgut ise hastaneye giderken hayatını kaybetti. Tahsin Ünsür, olayın ardından evine kapanarak polis tarafından yakalandı ve tutuklandı. Cinayetten tek kurtulan 4 yaşındaki engelli çocuk, önce Çocuk Esirgeme Kurumu’na ardından da aile yakınlarına teslim edildi.

Son günlerde yaşanan bu korkunç olaylar toplumda büyük bir şok etkisi yaratırken, olaylarla ilgili soruşturmalar devam ediyor. Gürültü nedeniyle çıkan tartışmaların bu kadar vahşice sonuçlanması herkesi derinden üzmeye devam ediyor. Sonuç olarak, komşular arasında yaşanan anlaşmazlıkların şiddete dönüşmesini önlemek için daha sağduyulu ve saygılı bir iletişim ortamı oluşturmanın önemi bir kez daha vurgulanmış oldu.