Konya’da Telefonda Tartışma Sonucu Kadına Yönelik Şiddet Olayı Yaşandı

Damla'yı 47 bıçak darbesiyle katletmişti... Duruşmadaki sözleri kan dondurdu

14 Eylül Perşembe günü Karatay ilçesi Tatlıcak Mahallesi Neşeli Sokak’ta gerçekleşen olay, saat 22.00 sıralarında meydana geldi. Neşet Güneş, dini nikahla birlikte yaşadığı Damla Dakım ile telefonda yaptığı konuşma nedeniyle tartıştı. Tartışma hızla büyüyerek şiddete dönüştü ve Neşet Güneş, mutfaktan aldığı bir bıçakla Damla Dakım’ı göğüs, boyun ve sırt bölgesinden yaraladı. Ardından kaçtı. Komşuların gürültü ve yardım çığlıkları üzerine polise haber verildi. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Damla Dakım, Konya Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı fakat kurtarılamadı. Yapılan otopsi sonucunda, Dakım’ın boyun, sırt ve göğsünde toplam 47 bıçak darbesi olduğu ortaya çıktı. Ayrıca daha önce şiddet gördüğü gerekçesiyle şikayetçi olan Damla Dakım’ın cenazesi, otopsinin ardından Atabey Mezarlığı’nda defnedildi.

Olayın ardından polis çalışmalarını sürdürdü ve Neşet Güneş’i saklandığı evde yakaladı. Güneş, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklandı. Neşet Güneş’in, ‘kasten öldürme’ suçundan yargılanması için Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Güneş’in mahkemedeki savunmasında, eşinin başka biriyle konuştuğunu öne sürdü ve “Beni aldattığından şüphelendim, tartışma çıktı. Eve geldiğimde telefonda başka biriyle samimi şekilde konuştuğunu görünce cinnet geçirdim. Bıçakla vurdum. Kaç sefer vurduğumu hatırlamıyorum. İçeri girmek isteyen kişiler oldu, ama kapı kilitli olduğu için giremediler.” şeklinde ifade verdi.

Olay sırasında evde bulunan Neşet Güneş’in kardeşi Yağmur S. ise tanık olarak dinlendirildi. Yağmur S., Damla Dakım’ın ağabeyini aldattığını iddia etti. Güneş’in ablası Şengül Renkliışık ise Dakım’ın kardeşine sürekli “Seni sevmiyorum, seni artık istemiyorum.” dediğini belirtti. Olay günü kardeşinin eve geldiğinde markette olduğunu ifade eden Renkliışık, olay esnasında dışarıdan yardım çağırdığını söyledi. Neşet Güneş’in olaydan sonra saklandığı evin sahibi ve akrabası Erdem Karakuş, olayın meydana geldiği saatlerde işte olduğunu ve daha sonra eve döndüğünde Neşet Güneş’in kızıyla birlikte olduğunu fark ettiğini söyledi. Olayı öğrendikten sonra polisi aradığını belirtti. Mahkeme heyeti, tanık ifadelerini dinledikten sonra duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.