Köpek Gezintisi Sırasında Kulağı Kopan Kadın, Tazminat Talebinde Bulunuyor

Kulak kopartan köpek saldırısına... 5 yıl sonra dava açtı

Köpek Gezintisi Sırasında Yaşanan Olay Sonucunda Kulağı Kopan Kadından Tazminat Talebi

İddialara göre, Gökhan Beder tarafından gezdirilen köpek aniden ve sert bir şekilde tasmasını çekince saldırganlaşarak Denise Mora’nın kulağını koparmıştır. Çevre sakinlerinin yardımıyla çığlıklarla koptuğu kulağını bulmaya çalışan Denise Morra, kulağı buz içine konularak hastaneye kaldırılmıştır. Üç kez ameliyat geçiren Denise Morra, kopan kulağı estetik dikişlerle dikilmiş olsa da, büyük bir fiziksel ve psikolojik yıkım yaşamıştır.

Denise Morra’nın avukatı Haldun Ergun, yaşanan olayın ardından Gökhan Beder’in müvekkilinden özür dilemediğini ve sağlık durumuyla ilgili hiçbir iletişim kurmadığını ifade ederek şunları belirtmiştir: “Gökhan Beder, bu olayla ilgili olarak müvekkilini suçlamıştır. Olay günü Gökhan Beder, saldırgan bir tutum sergileyen köpeğini gerekli önlemleri almadan ve ağızlık kullanmadan gezdirmiştir, bu da müvekkilin kulağının kopmasına neden olmuştur. Müvekkil, defalarca ameliyat geçirmiş ve ruhsal olarak büyük ölçüde zarar görmüştür. Halen kesin bir şekilde tedavi olamayan müvekkil, duyma problemleriyle baş etmek zorundadır. Bu olay nedeniyle iş hayatını askıya alan müvekkil, iş görmezlik raporu almış ve mimarlık mesleğini icra ederek elde edeceği gelirden mahrum kalmıştır. Vücudunda kalıcı hasar oluşan müvekkil, günlük hayatını dahi zorlukla sürdürmekte olup sosyal hayatında da yalnız kalmış ve sürekli olarak kulağını gizlemek zorunda kalmıştır. Gökhan Beder’in gözetiminde bulunan köpeğin müvekkile verdiği zararın telafisi için 4 bin TL maddi ve 200 bin TL manevi tazminatın faizleriyle birlikte tahsilini talep ediyoruz.”

Gökhan Beder’in tazminat talebine ilişkin herhangi bir açıklama yapmaması ve iletişime geçmemesi nedeniyle davayla ilgili sürecin nasıl ilerleyeceği merak konusu olmuştur.