Korkunç Cinayet Olayında Anne ve Sevgilisi Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası Aldı

O reziller bir daha dışarı çıkamayacak... Eymen öldüğünde 5 yaşındaydı

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, 28 yaşındaki Mine Durak’a eşi öldüğü için kötü davrandığı ve şiddet uyguladığı ihbarı üzerine harekete geçti. İncelemelerine 2019 yılı Eylül ayında başlayan polis, Durak’ı aylar sonra akrabalarının yanında buldu ancak ulaşmaya çalıştıkları 5 yaşındaki oğlu Eymen’i bulamadı. Mine Durak, polise çelişkili ifadeler vererek oğlunun erkek arkadaşı tarafından dövülerek öldürüldüğünü iddia etti. Polis, Durak’ın gösterdiği alanda yaptığı aramada, elleri ve ayakları bağlı biçimde ağzı tuğlayla kapatılmış tandır çukurunda Eymen’in cesedini buldu. Durak’ın sevgilisi Serkan Elçetin ve onun erkek kardeşi E.E. de polis tarafından gözaltına alındı. Durak ve Elçetin tutuklanırken, E.E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şüphelinin telefonunda ise Eymen’in yaşça büyük bir erkek tarafından istismar edildiği görüntülerin bulunduğu belirlendi. Fotoğraflarda Eymen’in tamamen çıplak halde olduğu ve vücudunda darp izleri bulunduğu gözlemlendi. Ayrıca, inceleme sırasında Eymen’in annesi Mine Durak ile çekilmiş bir video da tespit edildi ve bu videoya göre Durak’ın küçük çocuğu istismar ettiği görüldü.

İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Mine Durak ve Serkan Elçetin’i birlikte “fikir ve eylem birliği içinde kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Her iki sanık da “çocuğun nitelikli istismarı” suçundan 20’şer yıl hapis cezasına çarptırıldı ve suçun birden fazla kişiyle işlenmesi nedeniyle bu ceza 30’ar yıla yükseltildi. Suçun “cebir ve tehdit” kullanılarak ve birden çok kez zincirleme olarak işlenmesi sebebiyle her iki sanığın cezaları da artırılarak 67’şer yıl 6’şar aya çıkarıldı. Ancak yasalar gereği 30 yıldan fazla ceza verilemeyeceği için bu cezalar 30’ar yıl hapis cezasına çevrildi. Ayrıca heyet, Elçetin ve Durak’ı “eziyet” suçundan da 8’er yıl hapis cezasına çarptırdı.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi ise sanıklara verilen ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve toplam 38’şer yıl hapis cezasını onayladı.