Koruyucu Ailelik ve Gönül Elçileri: Çocuklar İçin Yeni Adımlar

Çocuklar için küresel çağrı

Koruma Altındaki Çocuklar İçin Yürütülen Gönül Elçileri Projesi Hakkında Emine Erdoğan Açıklamalarda Bulundu

Koruma altındaki çocuklar için hayata geçirilen Gönül Elçileri Projesi hakkında konuşan Emine Erdoğan, koruyucu ailelik konusunda farklı ihtiyaçlara cevap vermek amacıyla çeşitli modeller geliştirdiklerini belirtti. Geliştirilen Rehber Koruyucu Aile Uygulaması ile gönüllü ailelerin edindikleri tecrübeleri paylaşabileceğini vurgulayan Erdoğan’ın ifadeleri şu şekilde:

“Koruyucu aile kapasitesinin her geçen yıl yüzde 12’lik artış göstermesi, çabalarımızın karşılık bulduğunu gösteriyor. Bugüne dek 10 bine yakın çocuğumuzu koruyucu aileyle buluşturmuş olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Devletimizin çocuklarımızla olan bağı reşit olmalarıyla son bulmuyor. Meslek edinirken ve çalışma hayatına atılırken de yanlarında olan kurumlarımız, evlilik süreçleri dahil çocuklarımızın hayatları boyunca müracaat edebilecekleri bir güvenli merkez olmayı sürdürüyor.”

Etiket: koruyucu aile

UNICEF İcra Direktörü Catherine Russell ise Türkiye’nin çocuklar için koruyucu aile modelinde attığı adımlar ile öncü bir konumda olduğunu vurgulayarak, Sayın Emine Erdoğan’ın başarısını önemsediğini belirtti. Russell, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye bu konuda çok büyük adımlar atan lider bir ülke konumunda. Çocukların alternatif bakım yöntemi olarak koruyucu aile içinde bakım görmeleri çok önemli. Onun için Sayın Emine Erdoğan’ın kaydettiği büyük başarılar son derece önemli.”