Koyun Faciası Çemişgezek’te: 43 Koyun Kayalıktan Atlayarak Hayatını Kaybetti

Tunceli'de üzücü olay! Biri uçurumdan atlayınca diğerleri de peşinden gitti: 43 koyun telef oldu




Tunceli Çemişgezek’te Koyun Trajedisi

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde Koyun Sürüsü Faciası

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesine bağlı Tatar mezrasında yaşanan acı olayda, Ahmet Yıldırım isimli çoban koyun sürüsünü otlatmaya çıkardı. Ancak bir koyun yaklaşık 20 metre yükseklikteki kayalıktan atlayınca, sürüdeki diğer koyunlar da peşinden atlamaya başladı. Durumu fark eden çoban, sürüdeki diğer koyunların atlamaması için müdahale etti. Ne yazık ki, olay sonucunda 43 koyun kayalıklardan atlayarak hayatını kaybetti.

Çemişgezek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı veteriner hekimler olay yerinde inceleme yaptı. Veteriner Hekim Bekir Batur, olayla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Gün içerisinde Tarım İlçe Müdürlüğü’ne gelen ihbar neticesinde olay yerine ekiplerimizle ivedi bir şekilde intikal ettik. Üzücü ve elim bir olayla karşı karşıya bulunmaktayız. Bu süreçte üreticimizin mağduriyet yaşamaması açısından Bakanlık personelimiz ve TARSİM eksperimiz gerekli çalışmalarını sürdürmektedir.”

Sürü sahibi Ahmet Yıldırım da yaşanan faciayı şu sözlerle anlattı: “Ben Çemişgezek Tatar mezrasında küçükbaş hayvancılıkla uğraşıyorum. Bu gördüğünüz alanda hayvanlarımız gece otlarken koyunlar kayadan ürkerek atlıyorlar. 43 hayvanımız telef oldu. Küçükbaş üreticileri olarak böylesi hadiseleri bazen yaşıyoruz. Koyunun biri atlayınca diğerleri koyun psikolojisi olarak ardı sıra atlıyorlar. Zararlarımız oluyor. Canımız sağ olsun. Başka diyeceğim bir şey yok.”