Kozmetik Ürünlerde Güvenli Kullanım İpuçları

Sağlık Bakanlığı’ndan allık-ruj uyarısı

Sağlık Bakanlığı Vatandaşları Kozmetik Ürünler Konusunda Uyardı

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), vatandaşları, kozmetik ürünlerin güvenli kullanımı konusunda bilgilendirdi. Bakanlık tarafından yapılan uyarıda şu tavsiyelere yer verildi:

– Kozmetik ürünler oda sıcaklığında saklanmalıdır. Güneş ışığına, aşırı sıcak veya soğuk ortamlara maruz bırakılmamalı, toz formundaki ürünler nemli ortamlardan uzak tutulmalı ve su ile seyreltilmemelidir.

– Kozmetik ürünlerin rengine, kokusuna dikkat edilmelidir. Ambalajda belirtilen koşullarda saklandığı sürece kullanım süresi devam eder. Ürünlerin fiziksel değişimleri (kuruma, renk değişimi, koku değişimi vb.) bozulduğunu gösterebilir.

– Kozmetik Kanunu gereği TİTCK tarafından herhangi bir izin veya onay belgesi düzenlenmemektedir. Bu nedenle, ambalajda yer alan onay ibarelerine itibar edilmemeli ve güvenilir satış noktalarından temin edilmelidir.

– Güvenli ürünlerin tercih edilmesi için merdivenaltı üretilen kozmetik ürünlerden uzak durulmalıdır. Ürünlerin güvenilirliğini barkod üzerinden ÜTS Mobil uygulaması ile sorgulayabilir ve kayıtlı olmayan ürünler hakkında şikayette bulunabilirsiniz.