Kübra Aykut: Sosyal Medya Fenomeninin Hüzünlü Sonu

Fenomen Kübra Aykut'un acı ölümü: Naklen mutluluğun görülmeyen hüznü

Sosyal medya fenomeni Kübra Aykut’un hayatı trajediyle son buldu

Kübra Aykut adlı sosyal medya fenomeni, paylaştığı videolarla binlerce takipçiye ulaştı. Aykut’un tanınırlığı, “Kendimle evlendim” videosuyla daha da arttı. Kendisini kimseye layık görmediğini belirten Aykut, arkadaşlarıyla bir düğün salonu kiralayarak, ‘Pırlanta’ şarkısı eşliğinde salona giriş yaptı. Arabasının arkasına ise “Kızlar, üzülmeyin damat yok” yazdırdı.

Aykut’un hayat dolu paylaşımları ve dikkat çeken sosyal medya etkileşimlerinin yanı sıra, ailesiyle mutlu olduğu anları, şarkı söylediği ve gezip dolaştığı videolarla takipçilerini eğlendiriyordu. TikTok’ta 1 milyondan fazla, Instagram’da ise 180 bin takipçiye ulaşan Aykut, içerik üreterek para kazanıyordu.

Son paylaştığı videolarda kilosundan şikayet eden Aykut, 44 kiloya düştüğünü ve sürekli kilo kaybettiğini belirtti. Evini çok pis bulduğunu ve artık temizlikçinin gelmediğini takipçilerine şaka yollu bir şekilde duyurarak, “Evde temizlik ve kahve buluşmasını yapalım mı?” dedi.

Ancak, binlerce takipçisinin hiç beklenmedik bir şekilde, İstanbul Sultanbeyli’de yaşadığı evinin 5. katından atladığı öğrenildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Aykut’un bilincinin kapalı olduğunu belirledi. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Aykut, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Aykut’un cansız bedeni Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Kuzeni Kamuran Aykut, Aykut’un intihar etmesine inanamadıklarını belirterek, “Hayat dolu kızdı, hayvanları, insanları, kendini severdi. Kübra intihar edecek birisi değildi” dedi. Aykut’un amcasının kızı Aylin Sakoğlu da “Kübra, melek gibi bir insandı. Bulunduğu ortama enerji veren, hayat dolu birisiydi. Bu nasıl oldu inanamıyoruz, ölümünü şüpheli buluyoruz çünkü Kübra hayat doluydu” şeklinde konuştu.

Adli Tıp Kurumu’ndan teslim alınan Kübra Aykut’un cenazesi, defnedilmek üzere Bursa’ya gönderildi. Evde yapılan incelemede, Aykut’un kendi el yazısıyla yazdığı bir intihar notu bulundu. Polis, olayın intihar olduğu yönünde bulgular elde etti. Telefon şifresinin de yazılı olduğu notta şu ifadeler yer aldı: “İyi bir insan olarak yaşamak bana hiçbir şey kazandırmadı. Bu hayatta bencil olun, o zaman mutlu olursunuz. Günlerdir acı çekiyordum, kimse görmedi. Kendini çok seven ben, kendimi düşündüğüm için gidiyorum. Özür dilerim. Nasıl şaşırttım ama yine sizi.”