Küçükçekmece’de Bina Çökmesiyle İlgili Soruşturma Devam Ediyor.

Küçükçekmece'de çöken binanın sahibinin ifadesi ortaya çıktı… Bilirkişi incelemesinde yeni detay

Küçükçekmece’de meydana gelen 4 katlı binanın çökmesi sonucunda 1 kişi hayatını kaybetti ve 8 kişi yaralandı. Olayla ilgili yapılan soruşturma kapsamında binanın sahibi Hacı Murat Gençtürk, binanın girişinde bulunan dönerci Özge Aktürk Dinçer ve eşi İbrahim Dinçer ile restoranın eski sahibi Özcan Kayar ‘Taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olmak’ suçundan gözaltına alındı.

Emniyet işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen Hacı Murat Gençtürk, binanın çöküşünde kusurlu olduğu gerekçesiyle tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Bina sahibi Hacı Murat Gençtürk, mahkeme tarafından tutuklanırken, döner dükkanının şu anki sahipleri İbrahim Dinçer ve eşi Özge Aktürk Dinçer serbest bırakıldı. Döner dükkanının eski sahibi Özcan Kayar hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

Gençtürk ifadesinde herhangi bir kusurunun olmadığını iddia ederken, ‘Binayı ben yaptırmadım, babamdan veraset yolu ile kaldı. Binada herhangi çatlak veya bir sıkıntı yoktu. Bina sallanıyordu ama sürekli önünden hafriyat kamyonları geçiyordu. O yüzden bir başvuruda bulunmadım.’ şeklinde belirtti.

Bilirkişi incelemelerine göre binanın çökmesinde kolon kesilmediği tespit edildi. Çökmenin sebebi olan baz istasyonun etkisi ise detaylı inceleme sonucunda netleşecek.