Kudüs Platformu Konferansı’nda Erdoğan’ın Güçlü Mesajı

Gazze’deki katliama sessiz kalmayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Platformu Konferansı’nda Parlamenterlere Seslendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı’nda yaptığı konuşmada, parlamenterlere Filistin davasına verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Erdoğan, “Bilhassa ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın mahremiyetine, tarihi statüsüne ve kutsiyetine yönelik tacizler giderek artıyor. İşgalci İsrail tarafından Kudüs’ün kadim kimliği adım adım yok ediliyor. Haçlı seferleriyle yakılıp yıkılan Kudüs’ü tekrar ayağa kaldıran ve dört asır boyunca bir esenlik diyarı haline dönüştüren ecdadın torunları olarak Filistin’de yaşanan menfi, müspet her gelişmeyi yakından takip ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında ayrıca, “Günümüzün Hitler’i ve Nazileri Gazze’de 15 binden fazla çocuğu öldüren katillerdir. Tüm imkânsızlıklara rağmen Filistinli kardeşlerimiz tam 203 gündür tek başlarına direnirken, yalnız başlarına tüm insanlığın onurunu savunurken kimse bizden soykırıma sessiz kalmamızı bekleyemez” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın konuşması sırasında çocuklar da arasında yer aldı. Erdoğan, “Biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık. Yarım asırlık siyasi hayatımız boyunca bedel ödemekten asla çekinmedik” diyerek Türkiye’nin Filistin davasındaki tutumunu vurguladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak, “Ne yaparsanız boş, ne kadar uğraşsanız da beyhude. Tayyip Erdoğan’ın kalbine de kavline de zincir vuramazsınız. Sizin tehditlerinize ve baskılarınıza asla boyun eğmeyiz. Biz Allah’a ve hesap gününe inanıyoruz” sözleriyle İsrail’in Filistin politikalarına karşı duruşunu net bir şekilde ifade etti.