Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez Tutuklandı

Kula Belediyesi'nde darp skandalı! Belediye Başkanı Hikmet Dönmez tutuklandı... MHP'den CHP'ye sert tepki




Kula Belediye Başkanı Tutuklandı

Kula Belediye Başkanı Tutuklandı

Manisa’nın Kula ilçesinde makamında 2 kişiyi koruması ve şoförüyle birlikte darbettiği iddiasıyla gözaltına alınan Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, adliyede çıkarıldığı mahkemece ‘yağma suçuna azmettirme’ iddiasıyla tutuklandı. Kula Hükümet Konağı önünde toplanan çok sayıda vatandaş ve Dönmez’in adliyeden çıkışını bekledi. Tutuklanıp, cezaevine götürülen Dönmez, adliye önünde toplanan kalabalığa, “Kula’ya zarar verecek hiçbir şey yapmadım” dedi. CHP Manisa Milletvekilleri Bekir Başevirgen ve Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, partililer ve bazı belediye personelleri de adliyeye geldi.

CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez ve çalışanları hakkındaki sürecin devam ettiğini belirterek, “Belediye Başkanımız ve 2 personel tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yaşanan olaylar nedeniyle büyük üzüntümüzü ifade ederken, yargı sürecinin tamamlanmasının ardından kamuoyuna geniş kapsamlı bir açıklama yapacağız. Sürecin adil yürütülmesi için hukuk birimimiz soruşturmayı takip etmektedir” açıklamasında bulundu.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, CHP Kula Belediyesi’ndeki olayla ilgili sert ifadelerde bulunarak, “Bu kişi görevde kaldığı sürece Kula’nın can ve mal güvenliği tehdit altındadır. Ayrıca CHP bu şahsı partiden ihraç etmelidir” dedi.

Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez ile müştekilerden birinin ifadesi ortaya çıktı. Darbedilen müşteki H.D. ifadesinde, Dönmez’in parke taşı ihalesine ilişkin konuşmaya gittiğini ve borcunu ödemesini istediğini belirtti. H.D. şunları iddia etti: “Başkan, borcu ödemesini talep etti, ancak karşılık olarak çek teklifini kabul etmedi. Bunun üzerine belediye personeline M.U’yu dövmeleri talimatını verdi. Şahıslar, M.U’yu döverek yaraladılar.” Başkan Dönmez ise müştekinin iddialarını reddederek, olaya ilişkin farklı bir açıklama yaptı.