Kurban Bayramı Tatilleri İçin Tatilcilerin Tercihleri Belli Oldu

Bayramın gözdesi Akdeniz ve Ege sahilleri... 2 milyonluk tatil göçü

Kurban Bayramı yaklaşırken turizm yörelerinde doluluk oranları hızla artıyor. Yapılan açıklamalara göre, 20 Haziran tarihi itibariyle Antalya’daki turistik işletmeler, 650 bin yatak kapasitesine karşın 585 bin rezervasyon aldı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, bayram tatili boyunca 2 milyondan fazla kişinin yurtiçinde tatil yapmasını tahmin ediyor. Tatilcilerin, yurt içinde özellikle kıyı destinasyonları ve kültür turlarına ilgi gösterdiği belirtiliyor. Antalya’nın Alanya, Side, Belek, Kemer, Kaş gibi kıyı destinasyonları ve Ege’nin Kuşadası, Didim, Bodrum, Marmaris, Fethiye gibi kıyı bölgelerinin en çok tercih edildiği yerler arasında olduğu ifade ediliyor. Kapadokya, Kuzey Ege ve Karadeniz gibi destinasyonlara ise kültür turlarıyla ilgi duyuluyor. Buna ek olarak Bağlıkaya, İstanbul’a yakın bölgeler arasında Sapanca, Bolu ve Abant’a da ilginin olduğunu belirtiyor.
Bayram tatili için önemli bir uyarıda da bulunan TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, tatilcilerin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için TÜRSAB üyesi seyahat acentelerinden tatil satın almaları gerektiğini belirtiyor. Dijital rezervasyon olanaklarının artmasıyla suistimal ve sahtecilik olaylarının da arttığına dikkat çekiyor.
Turizmci Recep Yavuz ise bayram tatilinin 9 güne çıkmasının tatil planı yapmayan pek çok kişinin fikrini değiştirdiğini söylüyor. İç turizmde kesin istatistik tutulmasının zor olduğunu ancak bu bayramda birkaç milyon kişinin tatile çıkması bekleniyor. Yavuz ayrıca artan maliyetlerin konaklama ve ulaşım fiyatlarına yansımasıyla fiyatlarda geçen yıla göre iki kat artış olduğunu vurguluyor. Üst segmentteki otellerin dolacağını belirten Yavuz, daha uygun fiyatlı otellere talebin de artacağını öngörüyor.
Bu arada, dün Bodrum’a 2 bin 539 turist getiren Yunanistan’ın Girit Adası’ndan gelen ‘Mein Schiff’ isimli kruvaziyerin de canlılığı devam ediyor. Gemideki büyük çoğunluğu Alman olan 2 bin 539 turist ve 907 personel, Bodrum Gemi Yanaşma İskelesi’ne demirledi.