Kurban Bayramında Çeşme’de Yoğun Tatil Tercihi ve Doluluk Oranları!

Çeşme'de bayram tatilinin son gününde de yoğunluk

Türkiye’nin farklı bölgelerindeki turizm destinasyonlarında, 9 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle yoğunluk yaşandı. İzmir’in gözde tatil beldesi olan Çeşme, tatilcilerin tercihi oldu. İlçedeki oteller tamamen dolarken, nüfus da 1 milyonu aştı. Vatandaşlar, tatil süresince ünlü Ilıca Plajı’nın beyaz kumu ve zengin kükürt içeriğiyle ünlü denizinin keyfini çıkardı. Bayram tatili boyunca yaşanan kalabalık, 9 günlük tatilin son gününde de devam etti. Ilıca Plajı, tatilciler tarafından doldurulurken, sıcak hava ve denizin tadını çıkardılar. Alaçatı Mahallesi de tatilcilerin buluşma noktası oldu ve bugün de hareketli bir atmosferdeydi.

Restoran işletmecisi Selim Akbaykal, tatil süresince esnaflar olarak yüzlerinin güldüğünü belirtti ve şunları söyledi: “Bayram tatili bizler için çok olumlu geçti. Uzun süredir görmediğimiz kalabalığı yaşadık. Tatil sırasında güzel sürprizlerle karşılaştık. Joe Biden’in torunu bile buraya yemeğe geldi. Kamp yapmayı planlayanlar, kamp alanı bulmakta zorlandılar. Tatil süresince tatilciler boş oda bulamadı. Önceden rezervasyon yapmak bu konuda oldukça önemli. Çeşme, son 4-5 yılın en popüler tatil beldesi haline geldi. Bu yüzden herkes burada tatil yapmayı tercih ediyor. Okullar kapandı, seçimler geride kaldı. Bu yüzden yoğun bir bayram süreci yaşadık.”

Çeşme’de bir market işleten Cumhur Morgan ise şunları söyledi: “Çok yoğun bir bayram geçirdik. Esnaf olarak güzel işler yaptık. Çeşme’nin yerlileri ise denize ve sahile inemedi, çünkü çok kalabalıktı. Yoğun bir kalabalık vardı ve otopark sorunu yaşandı. 9 günlük tatilde bu tür şeyler olabiliyor. Esnaflar olarak memnunuz. Kış ve pandemi döneminden çıktıktan sonra, bayramda güzel işler yaptık.”