Kurtulmuş, FETÖ Elebaşı Gülen’in Ölümünü Değerlendirdi

TBMM Başkanı Kurtulmuş: FETÖ kalıntılarıyla mücadele edeceğiz

Kurtulmuş, Aydın Ticaret Odası’nda STK Temsilcileriyle Bir Araya Geldi

Aydın Ticaret Odası’nda sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileriyle buluşan Kurtulmuş, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Akademik Yılı açılışı vesilesiyle kentteki sivil toplum kuruluşlarının taleplerini dinledi.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ölümüyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş, “Türkiye’ye ağır bedeller ödettirmiş, devletin içerisine zehirli bir sarmaşık gibi sararak yıllarca sömürmüş, 15 Temmuz darbe teşebbüsünde 252 masum vatandaşımızın şehadetine neden olan kalkışmalarla devleti yabancılara teslim etmek isteyen kirli örgüt liderinin ölüm haberini aldık.” şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, FETÖ elebaşının hala varlığının devam ettiğine dikkat çekerek, “FETÖ’nün kalıntılarıyla mücadeleye kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Türkiye’nin birliğini, dirliğini, beraberliğini koruyarak terör örgütleriyle mücadelemizi sürdüreceğiz.” dedi.

Dünyada çok kutuplu bir sistem olduğunu belirten Kurtulmuş, Türkiye’nin bölgesel gücün ötesinde küresel bir güç olmaya aday önemli bir ülke olduğunu vurgulayarak, “Türkiye, hedeflerinden asla vazgeçmeden, devlet ve milletin birlikte yol alması gereken bir dönemde bulunmaktadır.” değerlendirmesinde bulundu.