Kurtulmuş ve İsmailov Arasındaki Özbekistan Ziyareti

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Özbekistan ziyareti: Mevkidaşı İsmailov ile görüştü

TBMM Başkanı Ümit Kurtulmuş, Özbekistan Cumhurbaşkanı Abdulla İsmailov ile gerçekleştirdiği görüşmede, ülkeye yapılan ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirerek, misafirperverlikleri için teşekkürlerini iletti. Kurtulmuş, “Siriderya ve Amuderya nehirleri arasındaki topraklar, İslam medeniyetinin kökenlerini oluşturuyor. Bu topraklardan dünya çapında tanınan önderler ve bilim adamları yetişmiştir” dedi.

Kurtulmuş, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev liderliğinde gerçekleşen reform sürecini takdir ettiklerini belirterek, bu sürecin sonunda bilim, sanat, edebiyat ve kültürde ilerlemeler sağlanmasını umut ettiklerini vurguladı. Türkiye-Özbekistan arasındaki ilişkilerin çok olumlu bir dönemde olduğunu aktaran Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Mirziyoyev’in yakın ilişkisinin iki ülke arasında stratejik işbirliğini güçlendirdiğini belirtti.

Gelecek dönemde ticaret, savunma, kültür ve medeniyet konularında işbirliğini artırmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Kurtulmuş, iki ülke liderinin belirlediği 10 milyar dolarlık ticaret hedefinin gerçekleştirilebileceğini ifade etti. Kurtulmuş, “Türk dünyası olarak ilişkilerimizi güçlendirerek dünya barışına katkı sağlamalıyız” dedi.

Özbekistan Ali Meclisi Başkanı İsmailov ise Kurtulmuş ve beraberindekileri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti. İsmailov, Türkiye-Özbekistan arasındaki işbirliğinin her geçen gün artmasından memnuniyet duyduklarını ve parlamentolar arası ilişkilere verdikleri öneme değindi.

Kurtulmuş’un Taşkent ziyaretine, TBMM İdare Amiri ve CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Türkiye-Özbekistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ve Türkiye’nin Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar da eşlik etti.