Kurtulmuş’tan İsmail Heniyye İçin Kınıyoruz

Numan Kurtulmuş: Bu terörist saldırıyı lanetlediğimizi bir kere daha bütün açıklığıyla ilan ediyoruz

Kurtulmuş: “İsmail Heniyye’nin Şehit Edilmesi Kabul Edilemez”

Açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, El Cezire Arapça’nın canlı yayınında Filistin davasının önemli liderlerinden birisi olan İsmail Heniyye’nin Tahran’da siyonist rejim tarafından alçakça şehit edilmesini derin bir hüzünle karşıladıklarını ifade etti. Kurtulmuş, “Böylesine vahşi bir devlet terörünü lanetliyoruz” diyerek uluslararası hukukun hiçbir kuralına uymayan ve yaklaşık on aydır devam eden Gazze katliamlarının bir sonucu olan bu suçu kınadı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve hükümetinin uluslararası kuralları tanımadığını belirten Kurtulmuş, bu saldırının İsrail’in uzun zamandır süregelen saldırgan politikalarının bir devamı olduğunu vurguladı. Kurtulmuş, “İsrail’in bu saldırganlığına destek veren bazı ülkelerin de sorumluluk taşıdığını” belirtti.

Kurtulmuş, İsrail’in Orta Doğu’daki saldırgan tavrına karşı uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini ve İsrail’in durdurulması gerektiğini ifade etti. Aksi takdirde bölgesel bir savaşın ardından küresel bir savaşın yaşanabileceği uyarısında bulundu.